Man. United: Ferguson óhaja szerint fűzik Guardiolát?

Vágólapra másolva!
2012.10.24. 16:44
Az ESPN információi szerint Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere azt szeretné, ha Josep Guardiola lenne az utódja, és az óhaj teljesítése érdekében a „vörös ördögök" meg is tették az első lépéseket.

„Megvan az elképzelésünk arról, milyen típusú menedzsert szeretnénk, és azt is tudjuk, hogyan és mikor akarunk lépni. De egyelőre a terv fiókban van, és ott is marad" – idézi az ESPN Ed Woodwardot, a Manchester United alelnökét.

Az ESPN egyúttal utal arra a korábbi találkozóra, amelyen tudomása szerint David Gill, a klub vezérigazgatója és a tulajdonos Glazer család egyik tagja egyeztetett Guardiolával. A manchesteri klub tájékoztatása szerint alkalmi eszmecseréről volt szó, a hírportál azonban úgy tudja, a legfontosabb téma a jövőbeni együttműködés volt.

Guardioláról köztudott, hogy nagyra tartja a Manchester Unitedet – állítólag különösen vonzó lehetőségként kezeli a MU menedzseri posztját is –, és Ferguson sem titkolja, megfelelő utódnak tekinti a katalánt. Guardiola a fiatal játékosok beépítése és a támadófutball iránti kettős elkötelezettsége miatt feltétlen tiszteletnek örvend Manchesterben.

Korábban felvetődött José Mourinho is mint lehetséges Ferguson-utód, és bár Sir Alex jóban van a portugállal, a manchesteri klubhierarchiában nem mindenki rajong érte, elsősorban az aranylabdás legenda, Bobby Charlton tartózkodna a szerződtetésétől.

Ferguson visszavonulásának időpontja nem ismert – csak annyi biztos, hogy Sir Alex addig nem kíván lelépni a porondról, ameddig nem biztos abban, hogy megfelelő utód kerül a helyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik