Man. City: Hogy maradok-e a Citynél? Meglátjuk… - Touré

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 20:28
null
Touré nem biztos benne, hogy marad a Citynél (Fotó: Reuters)
Bár 2017-ig szerződés köti Yaya Tourét a Manchester City labdarúgócsapatához, az elefántcsontparti középpályás elhagyhatja Angliát.

Touré – akit zsinórban negyedszer választották meg Afrika legjobb labdarúgójának – csapata a Chelsea-vel küzd az angol bajnoki címért és a Bajnokok Ligájában is áll még a Manchester City, mégis boldogtalannak tűnik a középpályás. Az Afrikai Nemzetek Kupájára készülő játékos a jövőjét illető kérdésre nem tudott egyértelmű választ adni.

„Hogy maradok-e a Citynél? Ez nehéz kérdés, amire van egy egyszerű válaszom: meglátjuk… – mondta Touré a CNN-nek. – Nem tudom, mit hoz a jövőm, most a City játékosa vagyok, amellyel sok mindent elértem már.”

Hiába nyert bajnokságot és Ligakupát, az előző szezon után csapata legjobbjának választott Touré saját bevallása szerint borzalmas évet tudhat maga mögött. A világbajnokság alatt veszítette el öccsét, Ibrahimot, emellett a válogatott is jócskán az elvárások alatt teljesített. A heti 200 ezer fontot kereső játékos elmondta, hálás a menedzser bizalmáért és a szurkolók biztatásáért, de jelenleg nem tudja, hogy a következő szezonban is a Manchester City labdarúgója lesz-e.

Nem ez az első alkalom, hogy a Barcelonát, a Monacót és az Olympiakoszt is megjárt labdarúgó jövője kérdésessé vált Manchesterben. Tavaly májusban állítólag azért sértődött meg a klubra, mert nem köszöntötték fel a születésnapján.

Ha karrierjének következő fejezete nem is, az mindenesetre biztos, hogy kapitányként ő vezeti majd Elefántcsontpart válogatottját a szombaton kezdődő Afrikai Nemzetek Kupáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik