CS. M. 2020.02.22 13:24 Frissítve: 2020.02.23 15:23

Man. City: Sterling nyitott az új kihívásokra, Guardiolát ez nem zavarja

A spanyol As napilap a Manchester City angol támadójával, Raheem Sterlinggel készített interjút a jövő szerdai, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt. A 25 éves szélső beszélt a Madridba igazolásával kapcsolatos pletykákról, erre később edzője, Pep Guardiola is reagált.

Sterling kihívása egyelőre még Manchesterben van (Fotó: AFP)

 

Bár fellebbezett a Manchester City, jelen állás szerint két évig ki van tiltva az európai kupaporondról, így még jobban felértékelődik számára a Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírása. A nyolcaddöntőben rögtön a BEK/BL-rekordbajnok Real Madrid jön szembe, ennek apropóján a manchesteriek egyik kulcsjátékosával, Raheem Sterlinggel beszélgetett az As.

A kétéves kizárás egyik legféltettebb velejárója a City számára, hogy legnagyobb sztárjai klubot válthatnak, köztük Sterling is, akit már korábban is összeboronáltak a spanyol fővárosiakkal.

„Ilyeneket folyton
hall az ember, de én jelenleg a City játékosa vagyok, és boldog vagyok itt, még akkor is, ha idén a bajnokságban nem alakul minden a terv szerint. Nagy esélyünk van most a Bajnokok Ligájában jól szerepelni, és csak erre szeretnék koncentrálni, de tény, hogy a Real Madrid fantasztikus klub” – reagált a pletykákra az 56-szoros angol válogatott támadó.

Az interjú során természetesen még egyszer szóba került a téma, ahol a konkrét kérdést is megkapta, hogy szívesen futballozna-e valaha a madridiak mezében. „Hogyan válaszolhatnék erre? Senki sem tudhatja, hogy mit hoz a jövő. Olyan játékos vagyok, aki mindig nyitott a kihívásokra, de az én kihívásom jelenleg Manchesterben van. Aztán a jövőben… ki tudja?!”

Utóbbiról a Manchester City menedzserét, Pep Guardiolát is megkérdezték, akit nem zavar, hogy esetleges klubváltásokról beszélnek a labdarúgói.

„A játékosaim szabadon elmondhatják, amit gondolnak. Mi nem azért vagyunk itt, hogy megmondjuk nekik, hogy mit kellene mondaniuk. Spanyol lappal beszélt a Real Madridról, szerintem ez normális”
fogalmazott a 49 esztendős spanyol menedzser.

A Real Madrid és a Manchester City jövő hét szerdán kezdi meg egymás ellen a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásának egyenes kieséses szakaszát, méghozzá a Santiago Bernabéu Stadionban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
KEDDEN
21.00: Chelsea–Bayern München – élőben az NSO-n!
21.00: Napoli–FC Barcelona – élőben az NSO-n!
SZERDÁN
21.00: Real Madrid–Manchester City – élőben az NSO-n!
21.00: Lyon–Juventus – élőben az NSO-n!

2020.03.23 18:50:53

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Statisztika- és predikcióhalom: íme 2019–2020 eddigi legjobbjai a Fantasy Premier League alapján.

2020.03.22 10:20:15

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Mint a süllyedő hajó – a sunderlandi klubfutball drámája nyolc felvonásban. Kritika.

2020.03.18 15:01:34

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Jürgen Klopp talán nem tűnt elég ambiciózusnak, tanulva elődei példájából és sikertelenségéből óvatos volt.

2020.03.13 20:52:24

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

A Borussia Dortmunddal egy napig ünnepelhetett, aztán valaki odafönn úgy gondolhatta, elég volt, ideje leszállni a földre.

2020.03.09 17:42:44

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Miután kijózanodott Mainzban és felsrófolta a fizetését, belevágott a különleges dortmundi projekt felépítésébe.