Man. City: Nem csak a pénzen múlik a klub sikere – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 17:37
null
Pep Guardiola szerint tévednek azok, akik azt gondolják, hogy csak a pénze miatt sikeres a Manchester City (Fotó: AFP)
Pep Guardiola, az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere nem értett egyet azzal, hogy a klub sikeressége csak a pénznek köszönhető. A Der Spiegel című német hetilap oknyomozó cikkében azt írta, a City megpróbálta megkerülni az UEFA pénzügyi fair playre (FFP) vonatkozó szabályait.

 

„Ha az emberek azt mondják, hogy csak a pénz miatt vagyunk sikeresek, el kell fogadnunk a véleményüket, még ha óriási tévedés is ez. Mi a kemény munkában hiszünk, a menedzser, a stáb és a játékosok is. Anélkül nem tarthatnánk ott, ahol. A nagy klubok sok pénzt költenek a jó futballistákra, nekünk is nagy terveink vannak, amiket minőségi játékosok nélkül nem tudnánk megvalósítani – mondta a szerdai, Sahtar Doneck elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt Pep Guardiola. – Bízom a klubban. Követjük a szabályokat, legyen szó az UEFA, a FIFA vagy a Premier League rendelkezéseiről. Én a menedzser vagyok, a csapat felkészítéséért felelek, nem tudom, mi folyik a háttérben.”




A Manchester City a Der Spiegel beszámolója szerint 1.1 milliárd fontot költött Manszúr sejk érkezése után az első két bajnoki cím (2011–2012, 2013–2014) megszerzése érdekében. Miután Guardiola átvette a csapat irányítását 2016 nyarán, a klub további 542 millió fontot invesztált új játékosok szerződtetésébe – a legutóbbi szezonban halmozták a rekordokat, és csúcsot jelentő 19 ponttal nyerték meg a Premier League-et. A nyomás azonban nő, mivel a Bajnokok Ligájában is szeretnének sikereket elérni.

„Az elmúlt évtizedben folyamatosan azt hallottam, hogy a City csak azért nyer, mert van pénze, nem azért, mert nagyszerű dolgokat hajt végre a klub. Azt hiszem, ez örökre így fog maradni. Hogy eljuss egy bizonyos szintre, invesztálnod kell. Azért fektetjük be a pénzünket, hogy csökkentsük a távolságot az európai elithez képest. Amikor a Barcelonánál és a Bayern Münchennél dolgoztam, akkor is folyton azt hallottam, hogy a City költi a pénzt. Most, hogy a csapat menedzsere vagyok, elárulom: hihetetlen klub a Manchester City. Mindenki nagyon profin végzi a munkáját, az edzők, a marketingesek, az összes szakember, aki itt dolgozik. Mindenki próbál a legjobb tudása szerint, helyesen cselekedni.”

A Manchester City továbbjut a csoportból, ha szerdán legyőzi hazai pályán a Sahtar Donecket, és a Hoffenheim kikap az Olympique Lyon otthonában.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ, SZERDA
E-CSOPORT
21.00:
Bayern München (német)–AEK Athén (görög)
21.00: Benfica (portugál)–Ajax (holland) (Tv: Spíler1)
F-CSOPORT
21.00:
Lyon (francia)–Hoffenheim (német) (Tv:Spíler2)
21.00: Manchester City (angol)–Sahtar Doneck (ukrán)
G-CSOPORT
18.55:
CSZKA Moszkva (orosz)–Roma (olasz) (Tv:Spíler2)
21.00: Viktoria Plzen (cseh)–Real Madrid (spanyol)
H-CSOPORT
18.55:
Valencia (spanyol)–Young Boys (svájci) (Tv: Spíler1)
21.00: Juventus (olasz)–Manchester United (angol) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik