Man. City: megvan Guardiola első nyári igazolása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 20:45
null
Bernardo Silva a következő szezonban már a Manchester Cityt erősíti (Fotó: AFP)
A Manchester City hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Bernardo Silvát a Monacótól. A 22 éves portugál játékos július elsején csatlakozik a csapathoz. Hogy hány évre írt alá, egyelőre nem tudni.

A ballábas szélső 2014 óta futballozott a Monacónál. A mögöttünk hagyott szezonban 58 tétmérkőzésen szerepelt a hercegségbelieknél, ezeken 11 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott.

A portugál játékos hivatalosan július elsejétől a Manchester City játékosa. A 20-as mezszámot kapta, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy hány évre kötelezte el magát.

„Guardiola a világ egyik legjobb edzője, ha nem a legjobb. Ha az embernek alkalma adódik, hogy ő eddze, arra nem lehet nemet mondani. Mindannyian tudjuk, hogy mit ért el a Barcelonával és a Bayern Münchennel és itt is trófeákat várnak tőle. Örülök, hogy vele együtt dolgozhatok.

Őszintén szólva, a City a világ egyik legjobb csapata. Remek érzés ehhez a klubhoz tartozni. Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy segítsem a csapatot a céljaink elérésében” – fogalmazott Bernardo Silva.

A 12-szeres portugál válogatott futballista gépe csütörtök este szállt le Manchesterben, a mai nap folyamán pedig átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Bár az átigazolási díjat egyelőre nem lehet tudni, becslések szerint a manchesteriek 50 millió euró körüli összeget fizettek Bernardo Silváért, akit korábban a városi rivális Manchester Uniteddel és a Chelsea-vel is szóba hoztak.

A Manchester Citynél nagy átalakulás várható a nyár folyamán: Gaël Clichy, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Jesús Navas és Bacary Sagna biztosan máshol folytatja pályafutását, de mellettük további távozók is várhatóak. Ami az érkezőket illeti, hamarosan Kyle Walker ügyének a végére is pont kerülhet – az ő érkezését akár már pénteken bejelenthetik –, míg Bernardo Silva jelenlegi csapattársának, Benjamin Mendynek a megszerzésére szintén jó esély van.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik