Man. City: Én nem Wenger vagyok, győzni akarok - Mancini

Vágólapra másolva!
2013.02.22. 22:58
Roberto Mancini, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere kollégáját, az Arsenalt irányító Arsene Wengert kritizálta. Az olasz szakvezető szerint a francia hibásan teszi, hogy megvédi játékosait egy-egy vereség vagy nagy hiba után.

„Én nem Arsene Wenger vagyok, különbözünk. Én győzni akarok – nyilatkozta a Guardiannak Roberto Mancini. – Véleményem szerint a játékosoknak vállalniuk kell a felelősséget, így jobbá válhatnak. Attól nem leszel jobb futballista, ha az edződ mindig azt mondogatja, hogy ne aggódj, hibáztál, semmi gond."Roberto Mancini. – Véleményem szerint a játékosoknak vállalniuk kell a felelősséget, így jobbá válhatnak. Attól nem leszel jobb futballista, ha az edződ mindig azt mondogatja, hogy ne aggódj, hibáztál, semmi gond."

Mancini hozzátette: furcsának találta, hogy a Chelsea-től menesztették 2011-ben Carlo Ancelottit, miután bajnoki címre és FA-kupa-győzelemre vezette a fővárosi csapatot. A 48 éves menedzser azt is elmondta, hogy szeretne még évekig Angliában dolgozni.

„Folytatni akarom itt a munkát, mindig is itt akartam dolgozni, jól érzem magam – tette hozzá a Manchester City menedzsere. – Talán nincs itt 100 étterem, de nem is baj. Biciklizés közben szoktam gondolkodni, két-három órát is az úton töltök. Olaszországban a sajtó is más, minden újságíró edzőnek képzeli magát. Sőt, nemcsak ők. Itáliában 55 millió edző van, Angliában más a helyzet."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik