Man. City: fizetésmegvonás miatt távozhat Balotelli - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2012.12.17. 14:15
null
Mario Balotelli távozhat a Manchester Citytől (Fotó: Reuters, archív)
Mario Balotellit kétheti fizetésének megfelelő összegre büntette csapata, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City, ám az olasz csatár nem hagyja magát, a Premier League döntőbírósága elé terjeszti ügyét. Sajtóhírek szerint odáig fajulhat a dolog, hogy a 22 esztendős támadó távozik az angol bajnoktól.

 

A Manchester City kétheti fizetésének megfelelő összegre büntette Balotellit, mivel a legutóbbi idényben túl sokszor volt eltiltott: az olasz válogatott csatárnak 11 mérkőzést kellett kihagynia különböző eltiltások miatt. Balotelli fellebbezett a klub döntése ellen, ám elutasították azt, így a Premier League döntőbizottságához fordul.

A szerdai tárgyalásra Balotelli olasz ügyvédjével és a FIFPro egyik képviselőjével érkezik várhatóan, míg a Manchester City teljes jogi stábja képviselteti majd magát.

A kétheti fizetésnek megfelelő összeg a legsúlyosabb büntetés, amit egy klub kiszabhat játékosára. A Manchester City a BBC megkeresésére nem kívánta kommentálni a történteket, ám titokban remélik a klub vezetői, hogy megnyerik a pert.

A City idén áprilisban kezdte el a fegyelmi vizsgálatot Balotelli ellen, amikor a támadót kiállították az Arsenal elleni mérkőzésen. A legutóbbi szezonban minden sorozatot figyelembe véve Balotelli kilenc sárgát és három pirosat – egyet visszaesőként – kapott.

A Tuttosport információi szerint a dolog odáig fajulhat, hogy Mario Balotelli távozik a Manchester Citytől a téli átigazolási időszakban.

Balotellit egyébként a második félidő elején lecserélték a december 9-i, Manchester United ellen elbukott városi rangadón (2–3), majd a szombati, Newcastle United elleni idegenbeli bajnokin (1–3) már a keretben sem volt. Roberto Mancini azzal indokolta ezt, hogy a támadó nincs jó formában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik