Man. City: 52 millióért vették, máris vége az idényének?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 12:09
null
Benjamin Mendyt több hónapra elveszítette a Manchester City (Fotó: AFP)
Az előzetesen vártnál valószínűleg sokkal súlyosabb Benjamin Mendy, a Manchester City francia válogatott labdarúgójának sérülése. A 23 esztendős balhátvédre minden bizonnyal több hónapos kihagyás vár, és még az is lehet, hogy ebben a szezonban már nem léphet pályára.

 

Az AS Monacótól a nyáron 52 millió fontért megvásárolt futballista a Crystal Palace elleni szombati bajnokin (5–0) sérült meg, amelyen az első félidőben le is kellett cserélni. A pontos diagnózist egyelőre nem tudni, de Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere magába roskadva bólogatott, amikor a Sahtar Doneck elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés (2–0) után az újságírók arról kérdezték, hogy hónapokban mérhető-e Mendy felépülésének ideje.

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy hosszabb időre dőlt ki, mint amire előzetesen számítottunk. Nagyon hiányzik abból a játékrendszerből, amelyet szeretnénk alkalmazni. Óriási csapás a kiesése” – mondta Guardiola a négyszeres francia válogatott labdarúgóról, aki ebben a szezonban eddig minden mérkőzést végigjátszott, amikor egészséges volt.

Mendy súlyos sérülésére utal az is, hogy a spanyol szakember nem zárta ki, a télen új játékost igazolnak a francia futballista posztjára.

„Januárban meglátjuk. Úgy terveztük, hogy jövő nyáron keresünk másik balhátvédet, de addig még sok minden megtörténhet. Vannak alternatíváink, Danilo, Delph és Fernandinho is tud ezen a poszton játszani” – tette hozzá Guardiola.

Egyes hírek szerint Mendy térdszalagszakadást szenvedett, ezért kilenc hónapos kihagyás vár rá. De ez még egyáltalán nem biztos! A Manchester City játékosa a Twitteren üzent egy újságírónak, aki ezt a hírt terjeszti.

„Az adatlapod alapján újságíró vagy, akkor miért beszélsz végzett orvosként? Senki nem tudja, hogy elszakadt-e a keresztszalagom, még én sem” – írta Mendy.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik