Man. City: 45 millió font – aláírt a világ legdrágább védője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.14. 16:43
A Premier League-ben szereplő Manchester City a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megszerezte a Tottenham angol válogatott jobbhátvédjét, Kyle Walkert. A 27 esztendős futballista a hírek szerint 45 millió fontért váltott klubot, ezzel a világ legdrágább védője lett.

A játékos várható átigazolásáról a BBC értesüléseire hivatkozva már csütörtökön beszámoltunk, s a Manchester City pénteken hivatalossá is tette a transzfert. Kyle Walker ötéves szerződést kötött Pep Guardiola csapatával, amelynél a 2-es számú mezt viseli majd.a BBC értesüléseire hivatkozva már csütörtökön beszámoltunk, s a Manchester City pénteken hivatalossá is tette a transzfert. Kyle Walker ötéves szerződést kötött Pep Guardiola csapatával, amelynél a 2-es számú mezt viseli majd.

A felek a vételárat nem hozták nyilvánosságra, de a manchesteri klub a BBC információi szerint 45+5 millió fontot fizet Walkerért, aki ezzel a világ legdrágább védője lett. Az eddigi rekordot David Luiz tartotta, akit a PSG három évvel ezelőtt valamivel több mint 42 millióért vásárolta meg a Chelsea-től.

A Manchester Citynek égető szüksége volt egy jobbhátvédre, hiszen Pablo Zabaleta és Bacary Sagna szerződése lejártával távozott a klubtól, míg a pótlásukra kiszemelt Daniel Alves a Paris Saint-Germaint választotta.

Walker hétfőn várhatóan elutazik a Manchester Cityvel az egyesült államokbeli túrára. A Tottenhamet nyolc év után elhagyó futballista a Premier League-ben eddig 198 meccsen öt gólt szerzett és 21 gólpasszt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik