Man. City: 32 millióért érkezett a brazil tehetség – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.03. 18:35
null
Gabriel Jesus korábbi csapata, a Palmeiras mezében (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Palmeiras 19 éves játékosát, Gabriel Jesust.

 

A City ötéves szerződést kötött a brazil labdarúgóval – aki csatárként és szélsőként egyaránt bevethető –, ám Gabriel Jesus csak 2017 januárjában csatlakozik a manchesteriekhez, így 2016 decemberéig marad a Palmeirasban.

„Nagyon sok tehetség van a Manchester Cityben, és Pep Guardiola személyében van itt egy fantasztikus menedzser, akitől rengeteget tanulhatok. Nagyon várom, hogy megmutassam a szurkolóknak, mire vagyok képes. Úgy gondolom, hogy nagyon szép közös jövő vár ránk” – idézi Gabriel Jesus szavait a City klubhonlapja.

A 19 éves játékos az előző idényben 32 bajnokin 14 gólt szerzett, a brazil U20-as csapatban hat meccsen ötször, az U23-asok között négy találkozón háromszor volt eredményes, jelenleg pedig a riói olimpián szereplő brazil válogatottal készül.

Az új Ronaldinhóként emlegetett tehetségért szinte az összes topcsapat bejelentkezett, ám ő a Manchester Cityt választotta, amelynek vezetősége – a BBC információja szerint – 32 millió eurót fizetett érte a brazil klubnak, ez az összeg azonban további négy és fél millió euróval nőhet a játékos teljesítményének függvényében.

Guardiola már jóval több mint 100 millió eurót költött el a nyáron a City élén, miután csapatához csábította Ilkay Gündogant, Nolitót, Olekszandr Zincsenkót és Leroy Sanét is.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik