Machedát és Youngot dicsérte Ferguson a siker után

Vágólapra másolva!
2011.07.14. 08:49
null
Ashley Youngnak (jobbra) voltak jó beadásai, társainak ehhez hozzá kell szokniuk (Fotó: Action Images)
Címkék
A Manchester United labdarúgócsapata a New England Revolution ellen aratott 4–1-es győzelemmel kezdte túráját az Egyesült Államokban. A „vörös ördögöknél” Federico Macheda kétszer, Michael Owen és Pak Dzsi Szung egyszer-egyszer volt eredményes, és bemutatkozott az együttesben Ashley Young.

A több mint 51 ezer ember előtt megrendezett mérkőzés hőse a Sampdoriától visszaérkező olasz Federico Macheda volt, a Genovában gólképtelen 19 éves támadó a gól nélküli első félidő után kétszer is betalált.

„Federico befejezései első osztályúak voltak,különleges a srác, nagyon sokra tartom" – mondta Sir Alex Ferguson.

Az MLS Keleti főcsoportjának utolsó helyén álló New Englad 51 percig tartotta a 0–0-s állást, akkor Michael Owen nyitotta meg az MU gólgyártását, és a két Macheda-találat után Pak Dzsi Szung is betalált.

Először szerepelt a Manchester Unitedban az Aston Villától 15 millió fontért megvásárolt Ashley Young, aki 67 percet töltött a pályán, mielőtt Gabriel Obertan beállt a helyére. Wayne Rooney szerint a szélső máris beilleszkedett a csapatba.

„Beilleszkedett, ez nem kérdés – mondta Rooney. – Pontosan tudtuk Ashleyról, mire képes, szenzációs keresztlabdái voltak, nagyon várom, hogy többet játsszunk együtt."

Ferguson szerint a 18-as mezben Young igazi erőssége, hogy több poszton is bevethető, igaz, a New England ellen csak a bal szélen játszott.

„Az a szerepkör egészen az előző idény közepéig a sajátja volt, de aztán egyre többször szerepelt a két ék mögött irányítóként. Nagyon sokoldalú játékos, a bal széltől a jobbig bárhol játszhat a középpályán – mondta Ferguson. – A képességei olyanok, amire számítottam. Az olyan színvonalú beadásoktól, amelyekre képes, elszoktunk az utóbbi években, ha rendesen begyakoroljuk, gólokat szerezhetünk belőle."

Az MU kapujában, a visszavonuult Edwin van der Sar helyén még nem a 20 esztendős spanyol David de Gea állt, hanem a másik új szerzemény, a 27 éves dán Anders Lindegaard.

NEW ENGLAND REVOLUTION–MANCHESTER UNITED


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
New England Revolution–Manchester United 1–4 (Mansally 56., ill. Owen 51., Macheda 54., 60., Pak Dzsi Szung 80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik