Nemzetisport.hu 2012.04.30 14:47 Frissítve: 2015.03.01 02:44

Lukas Podolski az Arsenalba igazol - hivatalos

Az 1. FC Köln német válogatott labdarúgója, Lukas Podolski a következő szezontól az angol élvonalbeli Arsenal labdarúgója lesz – adta hírül a Bundesligában szereplő klub hivatalos honlapja.

Lukas Podolski a nyártól az Arsenalt erősíti (Fotó: fc-koeln.de)

 

Lukas Podolski, a Köln 26 esztendős támadója a nyáron elhagyja szeretett klubját, hogy az angol élvonalbeli Arsenalba igazoljon. A német gárda hivatalos bejelentésében az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, mint ahogy azt sem, hogy Podolski hány évre írt alá Arsene Wenger együtteséhez.

„Nagyon sajnáljuk, hogy így döntött, de el kell fogadnunk, hogy a karrierje érdekében tett így. A Köln hajlandó lett volna meghosszabbítani Podolski kontraktusát, de mivel jelenlegi szerződéséből már csak egy év volt hátra, így ez volt a lehető legjobb megoldás. Ráadásul így bőségesen lesz időnk megfelelő játékost találni a helyére. Lukas letette névjegyét a Köln labdarúgójaként, és mind úgy érezzük, hogy hálával tartozunk neki" – nyilatkozta Claus Horstmann, a Köln elnökségi vezetője.

Természetesen maga Podolski is megszólalt a transzfer kapcsán.

„Az Arsenalba való igazolás hatalmas lehetőség számomra, mivel így nemzetközi kupameccseken is komoly rutinra tehetek szert. Ezt a döntést nem a Köln ellen hoztam, hanem a saját fejlődésem érdekében. Nem volt könnyű elhatározás, a Köln mindig is a szívem csücske marad" – vélekedett a vb-bronzérmes német csatár.

Röviddel a Köln bejelentése után az Arsenal is megerősítette a hírt.

„Örülünk, hogy sikerült megegyeznünk Lukasszal, aki meghatározó alakja lehet a csapatunknak a jövőben. Nagyon szerencsés dolog, hogy ilyen hamar sikerült lezárnunk az ügyet, bízunk benne, hogy Podolski jó teljesítményt fog nyújtani a nyári Európa-bajnokságon. Mindössze huszonhat éves, de már 95-ször húzhatta magára a német válogatott mezét. Ez is mutatja, milyen kiváló játékos” – ecsetelte Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere.

 LUKAS PODOLSKI

 

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.20 22:10:57

Angol labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Angliában egy profi futballmeccsen most átszakadt egy kerítés.

2018.02.14 08:40:58

Angol labdarúgás BABJÁK BENCE

„Ha kellett, leüvöltötte a fejünket, máskor csapkodott az öltözőben, de mindig jogosan.”

2018.02.12 15:18:45

Angol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

„Sokat köszönhetek Jürgen Kloppnak, rengeteget segített a beilleszkedésben.”

2018.02.11 20:40:50

Angol labdarúgás MATTHEW WATSON-BROUGHTON (Newcastle)

A portugál szakember rendszeresen csődöt mond a St. James' Parkban.

2018.02.10 13:13:20

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az „ágyúsok” többet is kaphattak volna, de a végén majdnem egyenlítettek • Nézőcsúcs a Wembleyben.