Liverpool: Úgy nézett ki, mint egy rapper – Klopp

Vágólapra másolva!
2020.04.08. 20:29
null
Nehézkesen indult, de ma már remek Sadio Mané és Jürgen Klopp kapcsolata (Fotó: AFP)
Érdekes történetet elevenített fel Jürgen Klopp, a Premier League-ben szereplő Liverpool menedzsere. A szakember arról a pillanatról mesélt, amikor először találkozott a „vörösök” jelenlegi egyik legjobbjával, Sadio Manéval. 

 

Az első találkozáskor még sem Klopp, sem Mané életében nem játszott szerepet a Liverpool, hiszen a menedzser még a Borussia Dortmundot irányította, míg a támadó a Red Bull Salzburg futballistájaként érkezett a német csapathoz próbajátékra.

„Emlékszem az első találkozásomra Sadióval, Dortmundban történt. Ott ült egy nagyon fiatal srác. A baseballsapkája ferdén állt, ott volt az a szőke csík a hajában, ami ma is”
– idézi a Goal Klopp egy Manéról készült dokumentumfilmben elhangzott mondatait.

„Úgy nézett ki, mint egy kezdő rapper. Azt gondoltam magamban, hogy nekem erre nincs időm. A csapatunk akkoriban egyáltalán nem volt rossz, úgyhogy olyasvalakire volt szükségem, aki tudja kezelni, hogy nem kerül egyből a kezdőcsapatba, olyasvalakire, akit lehet fejleszteni.”

Klopp végül – ekkor még – nem szerződtette a szenegáli játékost.

„Azt gondolom, hogy jó megérzéseim vannak az emberekkel kapcsolatosan, de ekkor tévedtem! Ezután is követtem a pályafutását, láttam a további sikereit Salzburgban. A Southamptonnál már dominált.”

Mané két angliai év után szerződött a Liverpoolhoz 2016-ban – ekkor már nem volt kérdés, hogy mi a jó döntés.

„Sadio velem akart dolgozni, én vele, szóval mindenki nyert.”

Mint kiderült, Klopp nem véletlenül akart Manéval dolgozni…

„Még a Southampton labdarúgója voltam, és a Liverpool ellen játszottunk
– vette át a szót a 27 éves Mané. – A kispadon ültem, kétgólos hátrányban voltunk a szünetben. Ronald Koeman beküldött, és megfordítottuk a meccset úgy, hogy két gólt szereztem. Én voltam az a jelentéktelen futballista, aki aznap remekelt. A Liverpool felfigyel azokra, akik borsot törnek az orra alá, így nem mondhattak rám nemet, Klopp felhívta a menedzseremet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik