Nemzetisport.hu 2012.09.03 14:13 Frissítve: 2014.04.07 02:14

Liverpool: nyílt levélben magyarázkodik a vezetőség

Türelmet és megértést kért a szurkolókhoz címzett nyílt levelében John Henry, a Liverpool labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa. A Pool ötven éve nem kezdte ennyire gyengén az angol bajnokságot – a csapat mindössze egy ponttal a 18. helyet foglalja el három forduló után, és nem tudta megfelelően megerősíteni keretét. A szurkolók elsősorban azt nem értik, miért nem vett csatárt a Liverpool, miután elengedte kölcsönbe Andy Carrollt.

 

„Én is ugyanolyan csalódott vagyok, mint bárki más, aki kapcsolatban áll a Liverpool FC-vel, hogy nem tudtuk továbberősíteni a csatársorunkat. Ez azonban nem tétlenség következménye. Az átigazolási időszak záró napjaiban több kiszemeltet is megpróbáltunk megszerezni, de sajnálatos módon nem sikerült elfogadható megállapodásra jutnunk” – kezdődik a nyílt levél.

Henry figyelmeztet: a tulajdonosok mindent megtesznek azért, hogy a klub ne kerüljön ismét nehéz anyagi helyzetben.

„Sosem visszük olyan veszélyes helyzetbe a klubot, mint amilyenben megérkezésünkkor találtuk. Ez a klub egyszerűen nem halmozhat fel akkora adósságállományt, amely a létezését is kétségbe vonja" – tudatta. „Még mindig az előző vezetőség hibáit javítgatjuk, és ez nem történhet meg egyik napról a másikra. Ráadásul a saját hibáinkkal is nehezítettük a dolgunkat, de tanultunk ebből a kemény leckéből, és a klub helyzete jobb, mint amikor átvettük.”

„Nem szándékozunk csak rövid távú megoldást jelentő, drága igazolásokkal megerősíteni a csapatot” – tudatta Henry, aki lassú, tudatos építkezést vetített előre.

A BBC-nek nyilatkozva Brendan Rodgers menedzser elmondta: nagyon bízott abban, hogy tud erősíteni az átigazolási időszak végén, és nem engedte volna el Carrollt, ha tudja, nem képes megfelelően pótolni.

2020.04.03 22:52:04

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A liga erős, mint a bivaly, eszméletlen pénzek felett diszponál.

2020.04.01 12:16:42

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A dán óriás 35 évesen intett búcsút a Man. Unitednak, visszatekintve ő és Alex Ferguson is amondó, túl korán.

2020.04.01 11:32:45

Angol labdarúgás TOKICS MÁTÉ

Jöjjenek azok a játékosok, akikről előbb ugrik be egy szurkolói dal, mint pályafutása legszebb pillanata.

2020.04.01 19:36:36

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

„Ő Európa legjobb középpályása. A százból az az egy, akinek egy ilyen megoldás az eszébe jut.”

2020.03.27 18:11:08

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Hatodik elveszített döntője után a legfontosabb európai klubtrófeát elnyerte csapatával a német edző.