Liverpool: „Lenyűgöző, nagyon okos, nagyon kedves” – Klopp Szoboszlairól

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.29. 14:20
null
Szoboszlai Dominik lenyűgözte Jürgen Kloppot is (Fotó: Getty Images)
Szeptember 30-án, szombaton 18.30-tól a Tottenham vendégeként vív rangadót az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) hetedik fordulójában a Liverpool, melynek német menedzsere, Jürgen Klopp a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón külön kitért Szoboszlai Dominikra.

 

Jürgen Klopp meglepődött azon, hogy csapata milyen gyorsan megtalálta a formáját.

„Jó, hosszú felkészülésünk volt, sok játékossal, ez a fő oka, hogy sokáig tudtunk együtt dolgozni. Ez határozottan segített és az elért eredmények is, mert az előző években a dolgok másfelé fordultak. Egyénileg nagyon jó minőséget képviselnek a fiúk, kiemelkedő potenciál van bennük, a hozzáállásuk jó, ez pedig jó esélyt jelent a minőségre. A csapat nyitott az új dolgokra” – kezdett bele Jürgen Klopp, akinek nyáron meg kellett újítania középpályáját.

„Új kezdetnek neveztük, ez az első éve ennek a csapatnak. Tudom, hogy ezek csak szavak, de így éljük meg. Lehetőséget adtunk magunknak, hogy megteremtsük és használjuk az alapot, ne pedig más csapattal hasonlítsuk össze magunkat. Sohasem azért nyersz egy trófeát, mert korábban megnyerted, hanem azért, mert most már elég jó vagy. Nem tudjuk, mennyire vagyunk jók, mennyire lesz stabil, de mind látjuk, hogy vannak jó pillanataink és ezeket szeretnénk növelni” – fűzte hozzá a német szakember, akit külön is kérdeztek a nyáron igazolt Szoboszlai Dominikról, aki hamar lenyűgözte a szurkolókat.

„Én is le vagyok nyűgözve. Ez egyértelmű. Csak labdarúgóként ismertem, emberként nem. Lenyűgöző, nagyon okos és nagyon kedves. Igazán jó fiú. Mindenkihez közel áll. Vannak olyan emberek, akik bemennek egy szobába és mindenkivel kattannak. Neki van karizmája. Egy pillanat alatt bekerült a csapatba és olyan boldog volt, hogy ide jött! Nagyon jó volt látni! Látom, mennyit jelent ez neki” – mondta Szoboszlai Dominikről Jürgen Klopp.

„Ha ilyen hangulatban vagy, az nyilvánvalóan jó helyzet, hogy a legjobb futballodat játszd. A kezdetektől ezt csinálta, fitt, kitartó és nagyon gyorsan tanul, a többit pedig lépésről lépésre tanuljuk meg egymásról. Sohasem játszott azon a poszton, amelyen most nálunk, sőt, még kettős hatosban is játszott, ahol korábban sosem, de együtt tanultuk meg, hogy ez merre vezet. Igazi öröm vele dolgozni” – tette hozzá Klopp, aki a sajtótájékoztatón ismertette, hogy felépült sérüléséből a „vörösök” jobb oldali védője, Trent Alexander-Arnold, aki játszhat a Tottenham elleni szombati rangadón.



ANGOL PREMIER LEAGUE
7. FORDULÓ
18.30:
Tottenham Hotspur–Liverpool (Tv: Spíler1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik