Liverpool: Klopp bejelentette a hírt, amitől mindenki tartott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 13:56
null
Vége Sadio Mané szezonjának (Fotó: AFP)
Szomorú napra ébredtek az angol élvonalbeli Liverpool labdarúgócsapatának drukkerei: Jürgen Klopp menedzser a péntek délelőtti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy ebben a szezonban már nem léphet pályára a „vörösök” kulcsembere, Sadio Mané.

 

 

Mané az Everton elleni múlt hétvégi hazai Merseyside-derbi (3–1) második félidejében sérült meg, le kellett cserélni és már a Bournemouth elleni hétközi bajnokit (2–2) is kihagyta. Jürgen Klopp pedig megerősítette: szinte biztosan nem játszhat már ebben a szezonban. „Nagy valószínűséggel műtétre van szüksége, az időpontját még nem tudjuk. Az már biztos, hogy az idényben nem léphet többet pályára. Erre számítottam, amikor visszanéztem a felvételeket. A szezonnak hamarosan vége, legalább lesz egy hosszabb pihenője, hogy felkészüljön a következő évadra – ez az egyetlen pozitívum.”

A szenegáli válogatott középpályás kulcsszerepet vállalt a Liverpool idei bajnoki menetelésében: 27 Premier League-meccsen 13 gólt és 6 gólpasszt jegyzett – a hátralévő fordulókban rettentően hiányozhat a bronzéremért küzdő „vörösöknek”.

Nemcsak Mané miatt főhet a feje Jürgen Kloppnak a szombati, Stoke elleni idegenbeli bajnoki előtt. Philippe Coutinho betegséggel bajlódik, a német menedzser szerint csak holnap dől el, hogy a brazil pályára léphet-e. Továbbá másik két középpályás, Adam Lallana és Jordan Henderson játéka is kérdéses.

A jelenleg a harmadik helyen álló Liverpool két ponttal előzi meg a Manchester Cityt, de riválisa egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik