Liverpool: kiszállnak az amerikai tulajdonosok

Vágólapra másolva!
2010.04.16. 11:15
null
Tom Hicks és George Gillett három év alatt nem váltotta be a szurkolók reményeit (Fotó: Action Images)
Tom Hicks és George Gillett, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool két amerikai tulajdonosa hivatalosan megerősítette: szeretne megválni a súlyos adósságteher alatt nyögő, az idényben eddig messze a várakozások alatt teljesítő klubtól.

Tom Hicks és George Gillett, a Liverpool két amerikai tulajdonosa korábban arra utasította Christian Purslow ügyvezető igazgatót, hogy hajtson fel százmillió fontot befektetni hajlandó üzleti partnert a piacon, hogy a klub a 237 milliós adóssága ellenére versenyképes maradjon a Premier League legerősebb egyleteivel.

Miután Purslow fáradozásai eddig nem vezettek eredményre, az amerikaiak – akik számtalan kritikát kaptak a szurkolóktól és a klub egykori hírességeitől rossznak vélt lépéseikért, az LFC eladósításáért – úgy döntöttek: eladják a klubot, remélve, hogy a nyári erősítésekhez, valamint az új stadion, a Stanley Park megfeneklett projektjéhez szükséges pénzt az új tulajdonos képes lesz előteremteni.

„A Liverpoolnál töltött három évünk gyümölcsöző és rendkívül érdekfeszítő volt számunkra és a családjaink számára is. Egy bizonyos szintig eljuttattuk a klubot, ám most úgy döntöttünk, a további növekedés és fejlődés iránt elkötelezett tulajdonost keresünk" – írja közleményében a két tulajdonos, megerősítve, hogy „számosan" kifejezték már vásárlási szándékukat.

Az eladási procedúra a hitelező bankok teljes támogatásával történik, a folyamatot Martin Broughton, a British Airways – amúgy elkötelezett futballrajongó – elnöke felügyeli, immár klubelnöki minőségben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik