Liverpool: itt a vége, Brendan Rodgers távozik – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.04. 19:31
null
Brendan Rodgers távozik a Liverpool éléről (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli Liverpool hivatalos honlapján közölte, távozik Brendan Rodgers menedzser.

A Liverpool nem sokkal az Everton elleni 1–1-re végződő városi derbi után közleményben jelezte, Brendan Rodgers menedzser távozik posztjáról, miután a klub azonnali hatállyal felbontotta szerződését.

Az északír szakember 2012 júniusában ült le a Liverpool kispadjára, s második idényében kevéssel maradt alul a bajnoki címért folytatott harcban. A Liverpool közleményében megköszönte Rodgers munkáját, s megkezdte a keresést az utód után.

Rodgers 166 tétmeccsen irányította a Liverpoolt, a gárda ebből 83-at megnyert. A mostani bajnokságban nyolc meccsből csak háromszor nyert az együttes.

A brit sajtó hetek óta cikkezett Rodgers távozásáról, s a pletykák szerint Jürgen Klopp az első számú jelölt a kispadra.

A mostani PL-szezonban Rodgers a második menedzser, aki távozik: a Sunderlandet irányító Dick Advocaat ugyancsak ma szakított klubjával.

„A Liverpool Football Club bejelenti, hogy azonnali hatállyal megszüntette Brendan Rodgers szerződését, a menedzser távozik. Az új menedzser kinevezésének folyamatát megkezdtük" – kezdte közleményét a Liverpool. A tulajdonosok nevében John W. Henry szignálta a közleményt, amelyet a klubvezetésből Tom Werner és Mike Gordon írt alá.

„Szeretnénk kifejezésünkre juttatni köszönetünket Brendan Rodgersnek a klubnak tett szolgálataiért, hálánkat kemény munkájáért és elkötelezettségéért. Edzősége alatt csodálatos pillanatokat is megélhettünk, és biztosak vagyunk benne, hogy még hosszú pályafutás áll előtte. Nehéz döntést hoztunk meg, de úgy véljük, ez mozdít előre minket, esélyt ad ambícióink kiteljesítésére és sikerek elérésére. Elkezdtük keresni az új menedzsert, reméljük, hamarosan ki is nevezhetjük" – így a „búcsúlevél.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik