Liverpool: épül a Nagy Armada, talán örménnyel a kormánynál

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2013.07.01. 20:17
null
Drága vétel: a belga kapus, Simon Mignolet 10.6 millióért érkezett a Sunderlandtől (Fotó: Action Images)
Ha itt a nyár, kezdődik a macera! No, nemcsak a bukott diákok vagy az ilyenkor közirigységnek örvendő tanárok mondják ezt, hanem mindazok, akik nem szeretik a labdarúgás eme időszakát, amikor naponta 20 átigazolást kellene figyelemmel követni, csak éppen azok elvesznek a 222 darab pletyka között. Lehet rendet vágni a sok-sok transzfer között? Na, speciel ezt mi sem tudjuk, de idén is megpróbáljuk! Sorozatunkat szokás szerint az angolokkal kezdjük.

 

Ismét pörög az üzlet a Premier League-ben, ahol a csapatok zöme még tőkeerősebb, mint valaha, hiszen a jegyárak és a televíziós bevételek az egeket ostromolják. Csak ez utóbbiak közel kétmilliárd eurós bevételt hoznak a PL-tagoknak – (v)iszonyításképpen: az utolsó Queens Park 45 millió euróhoz jutott, míg a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München Németországban 36 millióhoz, a Barcelona, Real Madrid páros meg egyenként 140-hez. Tegyük gyorsan hozzá, hogy jövőre megduplázódnak az angol klubokra jutó pénzek, a „pénzügyi fair play" pedig könnyebben kijátszható, mint egy sok gólra tett tippmixes védő; és mivel a megafizetések alapjait megteremtő szurkolók valósággal falják ezt a fajta futballt, nem csoda, ha labdarúgók garmadája tart ismét a ködös Albionba.

Ahol két zsákkal kell önteni a pénzt a csapatba, ha az ember (már ha az az ember klubtulajdonos) sikereket akar elérni. Jó példa erre a LIVERPOOL, amely az elmúlt három idény alatt 130 milliót költött erősítésre nettóban, de bruttóban is kevéske sikerrel. A nagy reményekkel érkező Brendan Rodgers menedzsernek adva van a feladat, és folytatja is a megkezdett építkezést. No és a bontást: Danny Wilsont és Gulácsi Pétert elengedték, Andy Carrollt több mint húszmilliós veszteséggel elsózták a West Ham Unitednek, Jamie Carragher visszavonult, miközben Pepe Reina, Daniel Agger és Martin Skrtel rúdja is kifelé áll az Anfieldről.

„Játékosaim mindent beleadtak az elmúlt idényben, a fejlődéshez minőség kell, az pedig sokba kerül" – vezette fel az átigazolási idényt Rodgers, aki már az elmúlt idényben is érdekes húzásokkal lepte meg a nagyérdeműt, lásd a Coutinho, Samed Yesil, Usszama Asszaidi, Joe Allen, Fabio Borini ötös megvételét, és most sem tagadta meg önmagát. Érkezett ugyanis 10.6 millióért a belga kapus, Simon Mignolet a Sunderlandtől, aki ezzel a transzferrel minden idők hatodik legdrágább angliai igazolása lett a posztján. Mellette szólt kiegyensúlyozottsága, angolos hidegvére, no és az, hogy lábbal is remekül kezeli a labdát. Kissé kockázatos egyesek szerint kiadni Iago Aspasért 8.2 millió eurót, bár igen jó ajánlólevél az ék számára a harmatos Celta Vigo színeiben szerzett 12 bajnoki gól. Még nagyobb bátorságra vall nyolcmilliót fizetni egy 20 éves, nemzetközi szinten egyelőre teljesen ismeretlen balszélsőért, támadó középpályásért; Luis Albertót ráadásul nemrégiben a Barcelona vette kölcsön, de aztán vissza is irányította a Sevillához, nem élt 3.8 (mások szerint 5) milliós vételi opciójával. Annak ellenére történt így, hogy Alberto 11 gólt és 18 asszisztot jegyzett a B-csapat színeiben a másodosztályban, ami azért magában hordozza a nagyra hivatottság jegyeit. Kétségkívül remek fogás Kolo Touré: a bizonyítási vágytól égő rutinos középső védő ingyen érkezett a Manchester Citytől, amely négy éve 18.7 milliót adott érte. Igaz, már 32 éves az elefántcsontparti bekk, de mostanában sokat pihent, így néhány jó idény még benne rejlik.

Mellé mindenképpen vennének még egy középső védőt a „vörösök" (bár felkerült a profikhoz egy 17 éves ígéret, Lloyd Jones): a két nagy esélyes a görög Kirjakosz Papadopulosz, akiért a Schalke közel húszmilliót kasszírozhat, éppen tízszer annyit, mint amennyiért 2010-ben az Olympiakosztól vette; illetve a PSG szépen indult fiatalja, Mamadou Sakho, akiért szintén ilyen nagyságrendben kellene invesztálni. Mellettük a portugál U20-as válogatott Tiago Ilori (Sporting), Carlos Zambrano (Eintracht Frankfurt) és Toby Alderweireld (Ajax) megszerzése is felvetődött erre a posztra.

Ahogyan egykoron Rafael Benítez épített spanyol armadát a Liverpoolnál, amely, ha viharos vizeken is, de csak összekalandozott egy BL-győzelmet, most Rodgers is hasonlóban töri a fejét, amely testrészében a pletykák szerint Xabi Alonso és Cristian Tello átigazolása is ott motoszkál. Ha meg nem sértődik a középpályás és a szélső, náluk sokkal nagyobb fogás lehet az örmény Henrih Mhitarjan, akit mostanában mindössze a Dortmund, az Anzsi, a Tottenham, a Chelsea, a Juventus, a Barcelona és a Bayern München szeretne megvenni. Jürgen Klopp már ajánlott is érte 23 milliót, ami által érthető, miért is tekintenek a Liverpoolnál új Steven Gerrardként az örményre, aki azért így is csak fokozatosan szoríthatja ki az angolt a kezdőből (A régi lesz az új örmény, ahogyan Ákos is énekli). Persze a csapatkapitány még sok örvényen átkormányozhatja a vörös zászlós hajót, de ne feledjük, a legendás középpályás már 33 éves. Zárjuk ezt a szakaszt a celtices Victor Wanyamával, akinek átigazolásában a Southampton már meg is egyezett skót klubjával, tízmillió euró körüli vételár mellett, ám a 21 éves izomközéppályás elutasította a transzfert. Állítólag a Poolét esze ágában sem lenne...

A legnagyobb kérdés természetesen az, hogy mi lesz Luis Suárezzel, aki menne is, meg nem is, adnák is, meg nem is – mivel gólokban mérhető értéke jelenleg pénzben nehezen kifejezhető a Liverpool számára, hacsak egy tökéletes helyettest nem találnak (az angol sajtó egy része szerint Romelu Lukaku vagy Javier Hernández az lenne), minden bizonnyal marad az ék. Ha már sajtó, a SkySports szerint egy balhátvéd megvétele sok mindennél fontosabb, és a walesi Ashley Williamst képzelnék el leginkább ezen a poszton – a 28 éves játékos korábban már dolgozott együtt Rodgersszel a Swansea-nél.

Érdekes megtekinteni itt is az oddsokat, nemcsak a bajnokik előtt: 3 az egyért, hogy Suárez távozik, 5/4, hogy a Real Madridhoz (nem mellékesen: ha ezt teszi, cirka 80 millióért), 9/2 Christian Benteke, 3/1 Loic Rémy érkezésére. Ha már kis és nagy számok: egy 300 milliós beruházás keretein belül teljesen megújul a stadion környéke, és a külső befektetők által elvégzendő, a város által irányított munkákhoz kapcsolódóan felmerült az Anfield bővítésének lehetősége is.

Építkezés a köbön, több irányból, kint és bent: ez a ma és a jövő Liverpoolja.

Emlékezzünk meg a ma Gera Zoltánjáról is, akinek lejárt ugyan a szerződése a West Bromwichnál, de a sérüléséből lassan kilábaló középpályás jelenleg is Portugáliában edzőtáborozik a csapattal, ami mindenképpen jó hír. Mint ahogyan sokak számára az is örömteli, hogy tíz éve finanszírozza a Chelsea-t Roman Abramovics, akinek legújabb jobbkeze, José Mourinho máris kifogott egy nagyhalat a 22 milliós André Schürrle személyében. A java értelemszerűen hátravan, akárcsak a Citynél, amely ismét száguld a transzferek vasútján, s máris 60 milliót költött a mozdony, azaz középpályája megerősítésére – és bukott közel százat a drágán megvett, de elkótyavetyélt Carlos Tévez, Kolo Touré, Roque Santa Cruz, Wayne Bridge négyesen. A bajnok Unitednél az erősítésekkel megvárták az új menedzser, David Moyes beiktatását és akklimatizálódását, noha érkezett már egy uruguayi jobbhátvéd, valamint a klubhoz került a még a télen megvett géniusz, Wilfried Zaha.

Ám hagyjunk valamit a jövő hétre is, ezekkel a csapatokkal bővebben később foglalkozunk majd, addig is böngészgessék az átigazolási útikalauzt a kedves olvasók – és készüljenek fel lelkileg a holnapi, gigantikus méretű olasz transzfertáblára, amely éppen csak kevesebb karaktert rejteget, mint A Gyűrűk Ura kritikai kiadása.


A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
ARSENAL
Érkezett: Denílson (kölcsönből vissza, Sao Paulo), Joel Campbell (kv., Real Betis), Wellington Silva (kv., Ponferradina), Pak Csu Jung (kv., Celta Vigo), Nicklas Bendtner (kv., Juventus), Johan Djourou (kv., Hannover), André Santos (kv., Gremio), Maruan Samah (kv., West Ham), Emmanuel Frimpong (kv., Fulham), Mijaicsi Rjo (kv., Wigan), Yaya Sanogo (Auxerre, i.)
Távozott: Martin Angha (Nürnberg, ingyen), Denílson (Sao Paulo, i.), Reice Charles-Cook (szerződése lejárt), James Shea (szl.), Sanchez Watt (szl.), Philip Roberts (szl.), Nigel Neita (szl.), Josh Rees (szl.), Conor Henderson (szl.), Jernade Meade (szl.), Szamir Bihmutin (szl.), Sead Hajrovic (szl.), Elton Monteiro (FC Bruges, i.), Jordan Wynter (Bristol City, i.), Craig Eastmond (Colchester, i.), Kyle Ebecilio (Twente, i.), Sébastien Squillaci (szl.), Andrej Arsavin (Zenit, i.)
ASTON VILLA
Érkezett: Alekszandar Tonev (Lech Poznan, 3.000.000), Jores Okore (Nordsjaelland, 4.700.000), Leandro Bacuna (Groningen, 1.000.000), Nicklas Helenius (Aalborg, 1.400.000), Antonio Luna (Sevilla, 2.000.000), Jed Steer (Norwich City, i.), Jean Makoun (kv., Stade Rennes), Alan Hutton (kv., Mallorca), Nathan Delfouneso (kv., Blackpool)
Távozott: Andy Marshall (szl.), Jean Makoun (Stade Rennes, 3.000.000), Richard Dunne (szl.), Eric Lichaj (Nottingham Forest, i.), Brett Holman (al-Naszr Dubaj), Derrick Williams (Bristol City, i.), Simon Dawkins (kv., Tottenham)
CARDIFF CITY
Érkezett: Andreas Cornelius (FC Köbenhavn, 8.700.000)
Távozott: Stephen McPhail (szl.), Jesse Darko (szl.), Nathaniel Jarvis (szl.), Elliot Parish (szl.), Heidar Helguson (szl.)
CHELSEA
Érkezett: George Saville (kv., Brentford), Todd Kane (kv., Blackburn), André Schürrle (Bayer Leverkusen, 22.000.000), Anjur Osmanovic (kv., Lärje-Angereds), Jeffrey Bruma (kv., Hamburg), Tomas Kalas (kv., Vitesse), Patrick van Aanholt (kv., Vitesse), Ulises Dávila (kv., Sabadell ), Kevin de Bruyne (kv., Werder Bremen), Thorgan Hazard (kv., Zulte-Waregem), Gaël Kakuta (kv., Vitesse), Michael Essien (kv., Real Madrid), Wallace (kv., Fluminense), Matej Delac (kv., Inter Zapresic), Lucas Piazón (kv., Málaga), Thibaut Courtois (kv., Atlético Madrid), Sam Hutchinson (kv., Nottingham Forest), Romelu Lukaku (kv., West Bromwich), Josh McEachran (kv., Middlesbrough)
Távozott: Paulo Ferreira (visszavonult), George Saville (kölcsönbe, Brentford, i.), Todd Kane (kölcsönbe, Blackburn, i.), Amin Affane (Energie Cottbus, i.), Archange Nkumu (szl.), Ross Turnbull (szl.), Florent Malouda (szl.), Josszi Benajun (szl.), Henrique Hilário (szl.), Jeffrey Bruma (PSV, 2.950.000), Thibaut Courtois (k., Atlético Madrid), Marko Marin (k., Sevilla)
CRYSTAL PALACE
Érkezett: Jerome Thomas (West Bromwich, i.), Antonio Pedroza (kv., Monarcas Morelia)
Távozott: Jermaine Easter (Millwall, i.), Alex Nimely (kv., Manchester City), Kevin Phillips (kv., Blackpool), Ashley Richards (kv., Swansea), Wilfried Zaha (kv., Manchester United)
EVERTON
Érkezett: Magaye Gueye (kv., Stade Brest)
Távozott: Phil Neville (visszavonult), Thomas Hitzlsperger (szl.), Ján Mucha (szl.), Jake Bidwell (Brentford), Jasper Johns (Sheffield United, i.)
FULHAM
Érkezett: Sascha Riether (1.FC Köln, 1.400.000), Derek Boateng (Dnipro Dnipropetrovszk, i.), Fernando Amorebieta (Athletic Bilbao, i.), Maarten Stekelenburg (AS Roma, 5.600.000), Corey Gameiro (kv., Wellington Phoenix), Pajtim Kasami (kv., FC Luzern), David Stockdale (kv., Hull City), Matthew Briggs (kv., Watford)
Távozott: Jorgosz Karagunisz (szl.), Richard Peniket (szl.), Somogyi Csaba (szl.), Corey Gameiro (szl.), Mahamadou Diarra (szl.), Chris Baird (szl.), Mladen Petric (szl.), Mark Schwarzer (szl.), Simon Davies (szl.), Alex Smith (Swindon, i.), Sascha Riether (kv., 1.FC Köln), Eyong Enoh (kv., Ajax), Sztaniszlav Manolev (kv., PSV), Urby Emanuelson (kv., Milan), Emmanuel Frimpong (kv., Arsenal)
HULL CITY
Érkezett: George Boyd (Peterborough, i.), Maynor Figueroa (Wigan, i.), Curtis Davies (Birmingham City, 2.650.000), Ahmed Elmohamadi (Sunderland, 2.300.000), Allan McGregor (Besiktas, 1.400.000), Cameron Stewart (kv., Blackburn), Aaron McLean (kv., Ispwich)
Távozott: Jay Simpson (szl.), Francis McCaffrey (szl.), Seyi Olofinjana (szl.), Daniel Emerton (szl.), Jamie Devitt (szl.), Andy Dawson (Scunthorpe, i.), Mark Cullen (Luton, i.), Danny East (Portsmouth, i.), Sonny Bradley (Portsmouth, i.), Paul McKenna (szl.), Gedo (kv., al-Ahli), Ahmed Elmohamadi (kv., Sunderland), David Stockdale (kv., Fulham), George Boyd (kv., Peterborough), Ahmed Fathi (kv., al-Ahli), Ben Amos (kv., Manchester United)
LIVERPOOL
Érkezett: Kolo Touré (Manchester City, i.), Lloyd Jones (Liverpool U18), Luis Alberto (Sevilla, 8.000.000), Iago Aspas (Celta Vigo, 8.200.000), Simon Mignolet (Sunderland, 10.600.000), Dani Pacheco (kv., Huesca), Danny Wilson (kv., Hearts), Jay Spearing (kv., Bolton), Andy Carroll (kv., West Ham)
Távozott: Jamie Carragher (visszavonult), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg, i.), Andy Carroll (West Ham, 17.500.000), Danny Wilson (Hearts, i.)
MANCHESTER CITY
Érkezett: Jack Byrne (Manchester City U18), Fernandinho (Sahtar Doneck, 40.000.000), Jesús Navas (Sevilla, 17.500.000), Mathias Bossaerts (Manchester City U18), Roque Santa Cruz (kv., Málaga), Ryan McGivern (kv., Hibernian), Alex Nimely (kv., Crystal Palace), Luca Scapuzzi (kv., Varese), Wayne Bridge (kv., Brighton)
Távozott: Carlos Tévez (Juventus, 9.000.000), Kolo Touré (Liverpool, i.), Roque Santa Cruz (szl.), Wayne Bridge (Reading, i.), Ryan McGivern (Hibernian, i.)
MANCHESTER UNITED

Érkezett: Guillermo Varela (Penarol, 1.750.000), Bebé (kv., Rio Ave), Federico Macheda (kv., VfB Stuttgart), Wilfried Zaha (kv., Crystal Palace), Sean McGinty (kv., Tranmere), Fábio (kv., Queens Park), Ángelo Henríquez (kv., Wigan), Ben Amos (kv., Hull City)

Távozott: Paul Scholes (visszavonult), John Cofie (szl.), Reece Brown (szl.), Luke McCullough (szl.), Sean McGinty (Sheffield United, i.)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Sam Ameobi (kv., Middlesbrough), Shane Ferguson (kv., Birmingham City)
Távozott: Steve Harper (visszavonult), Danny Simpson (Queens Park, i.)
NORWICH CITY
Érkezett: Declan Rudd (kv., Preston), Ricky van Wolfswinkel (Sporting CP, 10.000.000), Javier Garrido (Lazio, 1.500.000), James Vaughan (kv., Huddersfield) , Daniel Ayala (kv., Nottingham), Korey Smith (kv., Oldham), Tom Adeyemi (kv., Brentford)
Távozott: Chris Martin (Derby County, i.), Declan Rudd (k., Preston, i.), George Francomb (Wimbledon, i.), Lee Camp (szl.), Korey Smith (Oldham, i.), Elliott Ward (Bournemouth, i.), Tom Adeyemi (Birmingham City, i.), Marc Tierney (Bolton Wanderers, i.), Simeon Jackson (szl.), Jed Steer (Aston Villa, i.), Javier Garrido (kv., Lazio), Kei Kamara (kv., Sporting Kansas City)
SOUTHAMPTON
Érkezett: Dejan Lovren (Olympique Lyon, 10.000.000), Li Tadanari (kv., FC Tokio), Billy Sharp (kv., Nottingham Forest), Danny Seaborne (kv., Bournemouth), Jonathan Forte (kv., Sheffield United), Ryan Dickson (kv., Bradford), Danny Butterfield (kv. Bolton), Lee Barnard (kv., Oldham), Dean Hammond (kv., Brighton)
Távozott: Tommy Forecast (Gillingham, i.), Alberto Seidi (szl.), Danny Butterfield (szl.), Danny Seaborne (szl.), Sam Hoskins (Yeovil, i.), Ryan Dickson (szl.), Ben Reeves (szl.), Frazer Richardson (szl.)
STOKE CITY
Érkezett: Maurice Edu (kv., Bursaspor), Alex Grant (Portsmouth, i.), Jack Butland (kv., Birmingham City), Erik Pieters (PSV, 3.600.000), Mamady Sidibé (kv., Tranmere), Rory Delap (kv., Barnsley), Matthew Upson (kv., Brighton)
Távozott: Michael Owen (visszavonult), Rory Delap (szl.), Carlo Nash (szl.), Matthew Upson (szl.), Dean Whitehead (szl.), Matthew Lund (Rochdale, i.), Mamady Sidibé (szl.)
SUNDERLAND
Érkezett: Modibo Diakité (Lazio, i.), Cabral (FC Basel, i.), Duncan Watmore (Altrincham), Valentin Roberge (Marítimo, i.), David Moberg Karlsson (IFK Göteborg, 1.750.000), Dzsi Dong Von (kv., Augsburg), Ahmed Elmohamadi (kv., Hull City), El-Hadji Ba (Le Havre B, 350.000)
Távozott: Ryan Noble (szl.), Titus Bramble (szl.), Matthew Kilgallon (szl.), Adam Reed (Burton, i.), Ben Wilson (szl.), Simon Mignolet (Liverpool, 10.600.000), Kader Mangane (kv., al-Hilal), Danny Rose (kv., Tottenham), Ahmed Elmohamadi (Hull City, 2.300.000)
SWANSEA CITY
Érkezett: José Canas (Real Betis, i.), Jordi Amat (Rayo Vallecano, 2.900.000), Ashley Richards (kv., Crystal Palace), Leroy Lita (kv., Sheffield United), Jordi Amat (Espanyol, 2.900.000), Mark Gower (kv., Charlton)
Távozott: Mark Gower (Charlton, i.), Jonathan de Guzmán (kv., Villarreal), Itay Shechter (kv., Kaiserslautern), Roland Lamah (kv., Osasuna)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Shaquile Coulthirst (Tottenham U18), Bongani Khumalo (kv., PAOK), Ryan Mason (kv., Lorient), Heurelho Gomes (kv., Hoffenheim), John Bostock (kv., Toronto FC), Danny Rose (kv., Sunderland), Nathan Byrne (kv., Swindon), Iago Falqué (kv., Almería), Massimo Luongo (kv., Swindon), Adam Smith (kv., Millwall), Kevin Stewart (kv., Crewe Alexandria), Simon Dawkins (kv., Aston Villa), Harry Kane (kv., Leicester), David Bentley (kv., Blackburn)
Távozott: William Gallas (szl.), Jack Barthram (Swindon, i.), John Bostock (szl.), David Bentley (szl.), Jack Munns (szl.), Jake Nicholson (szl.), Dean Parrett (szl.), Nathan Byrne (Swindon, i.)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: Jack Rose (West Bromwich U18), Craig Dawson (kv., Bolton)
Távozott: Romaine Sawyers (szl.), Marc-Antoine Fortuné (szl.), Gera Zoltán (szl.), Gonzalo Jara (Nottingham Forest, i.), Jerome Thomas (Crystal Palace, i.), Goran Popov (kv., Dinamo Kijev), Romelu Lukaku (kv., Chelsea)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Razvan Rat (Sahtar Doneck, i.), Adrián (Real Betis, i.), Andy Carroll (Liverpool, 17.500.000), Daniel Whitehead (Stockport), Alou Diarra (kv., Stade Rennes), Ravel Morrison (kv., Birmingham), Robert Hall (kv., Bolton)
Távozott: Carlton Cole (szl.), Emanuel Pogatetz (kv., Wolfsburg), Maruan Samah (kv., Arsenal), Jake Larkins (Leyton, i.), Gary O’Neil (szl.), Wellington Paulista (kv., Cruzeiro), Andy Carroll (kv., Liverpool)
A KIESETT CSAPATOK
QUEENS PARK RANGERS
Érkezett: Danny Simpson (Newcastle United, i.), Joey Barton (kv., Olympique Marseille), Djibril Cissé (kv., al-Garafa), Anton Ferdinand (kv., Bursaspor), Alejandro Faurlín (kv., Palermo), Hogan Ephraim (kv., Toronto FC), Tal Ben Haim (kv., Toronto FC)
Távozott: Radek Cerny (szl.), Tal Ben Haim (szl.), Rob Hulse (szl.), D. J. Campbell (szl.), Adam Francis (szl.), Troy Hewitt (szl.), Jay Bothroyd (szl.), Fábio (kv., Manchester United), Djibril Cissé (szf.)
READING
Érkezett: Wayne Bridge (Manchester City, i.), Royston Drenthe (Alanyia Vlagyikavkaz, i.), Daniel Williams (Hoffenheim, 2.000.000), Karl Sheppard (kv., Shamrock Rovers)
Távozott: Joseph Mills (Burnley, i.), Mikkel Andersen (k., Randers), Brett Williams (szl.), Angus MacDonald (szl.), Charlie Losasso (szl.), Nicholas Bignall (szl.), Jay Tabb (Ipswich Town, i.), Nicky Shorey (szl.), Noel Hunt (szl.), Ian Harte (szl.), Simon Church (szl.), Nick Arnold (k., Wycombe, i.)
WIGAN ATHLETIC
Érkezett: Chris McCann (Burnley, i.), Mauro Boselli (kv., Palermo), Stephen Crainey (Blackpool, i.)
Távozott: Franco Di Santo (szl.), Maynor Figueroa (Hull City, i.), Román Golobart (1.FC Köln, i.), Antolín Alcaraz (szl.), Piscu (szl.), David Jones (szl.), Albert Crusat (szl.), Ronnie Stam (szl.), Ryan Watson (szl.), Mike Pollitt (szl.), Joel (kv., Atlético Madrid), Paul Scharner (kv., Hamburg), Mijaicsi Rjo (kv., Arsenal), Ángelo Henríquez (kv., Manchester United), Mauro Boselli (León)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik