MTI 2019.09.05 13:13 Frissítve: 2019.09.05 15:20

Liverpool: a védő örül, hogy bezárt az átigazolási piac

Dejan Lovren, a Liverpool FC horvát válogatott labdarúgója klubcsapatában nem elégedett kispados játékosként, annak viszont örül, hogy bezárt az átigazolási piac.

Dejan Lovren örül, hogy bezárt az átigazolási piac (Fotó: AFP)

 

A 30 éves középső védő – aki a mieinkkel azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő horvát válogatott tagjaként a szlovákok elleni pénteki, valamint az azeriek elleni hétfői találkozóra készül – nyári kálváriájáról a Sportske Novosti horvát újságnak nyilatkozott.

Elmondta: valóban szó volt arról, hogy távozik a csapattól, amelyben posztján Virgil van Dijk, Joël Matip és Joe Gomez is megelőzi őt a sorban Jürgen Klopp vezetőedzőnél. Lovren után a nyáron olasz együttesek, az AS Roma és az AC Milan érdeklődtek intenzíven, de a német szakember és az angol klub is ragaszkodott ahhoz, hogy maradjon.

„Fellélegeztem, amikor véget ért az átigazolási időszak. Belefáradtam abba, ahogy minden nap arról olvastam és hallottam: elmegyek Liverpoolból vagy ott maradok” – mondta Lovren.

„Mindenhol azt írták: Dejan itt van, Dejan ott van, csak éppen én nem tudtam erről semmit. Ez nagyon bosszantott. Valóban szerettem volna váltani, így fontolóra vettem a távozást, de ez nem történt meg végül. A Liverpoolnál ugyanis azt mondták, hogy szükség van rám, én pedig elfogadtam ezt” – nyilatkozta.

Kiemelte: nem tartja magát olyan típusú játékosnak, aki elücsörög akár a kispadon is, csak a pénzét kapja meg.

„Néhányan körülöttem azt javasolták nekem, hogy ne törődjek ezzel. Egy nagy klub játékosa vagyok, fogjam be a számat, csináljam a dolgom és tegyem el a fizetésemet. De én nem vagyok boldog, ha a kispadon kell ülnöm” – hangsúlyozta.

Hozzátette: annak viszont örült, hogy a Liverpool mindig támogatta, és ezért is tisztelettel tartozik a klubnak.

„Klopp azt mondta nekem: figyelj, haver, topkategóriás játékos vagy, nem adhatunk kölcsönbe, szükségünk van rád” – nyilatkozta a labdarúgó.

Lovren 2014 nyarán igazolt a Liverpoolhoz, szerződése még két évig köti a klubhoz. A vb-ezüstérmes labdarúgó öt idényen át alapembernek számított, az előző szezonban viszont sérülései miatt csak kiegészítő szerepet kapott a Bajnokok Ligája-győztes együttesben.

A most zajló idényben a Liverpool már hat mérkőzést játszott, a védő csak az elsőn – augusztus elején, a Manchester City elleni, büntetőpárbajban elbukott angol Szuperkupa-mérkőzésen – volt kispados, a többi találkozón a keretbe sem került. Csapata a négy bajnoki összecsapását megnyerte, s az európai Szuperkupa-találkozón tizenegyespárbajban kerekedett a Chelsea fölé. 

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?