Liverpool: a fél Európa által hívott brazil érkezik – hivatalos

Vágólapra másolva!
2015.06.24. 08:31
null
Firmino a Copa América után ír alá, sajtóhírek szerint 41 millióért költözik Angliába (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő (Premier League) Liverpool hivatalos honlapján adta hírül, hogy szerződtette Roberto Firminót a német Hoffenheimtől.

 

A Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim által is bejelentett hír nem rázta meg a nemzetközi sportsajtót, Firmino érkezéséről az átigazolási időszak kezdete óta „suttogtak” a mindig jól értesült britek. Sajtóhírek szerint korábban többek között a Manchester United, a Chelsea, a Manchester City és az Atlético Madrid is csábította a csatárként és támadó középpályásként is bevethető játékost.

A Copa Américán szereplő brazil válogatott csatár a legutóbbi szezonban 36 tétmérkőzésen 10 gólt és 12 gólpasszt jegyzett a Hoffenheimben, amely a következő szezonban nem indul az európai kupákban – állítólag ez volt az egyik ok, ami miatt búcsút intett a kék-fehéreknek Firmino.

A klub beszámolója szerint az orvosi vizsgálatokra és a hivatalos bemutatásra a Copa América befejezése után kerül sor.

A Liverpool szokásához híven nem közölte, hogy mennyiért csábította Angliába a brazil támadót, sajtóhírek szerint 41 millió eurót fizettek a liverpooliak a német klubnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik