Liverpool: 25 milliós horvát védő érkezik - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 07:12
null
Lovren (piros-fehérben jobbra) a vb-n is szerepelt a horvát válogatottban, a nyitó mérkőzésen mellette esett el büntetőt érően a brazil Fred (Fotó: Action Images)
Az angol Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapata bejelentette a 25 éves horvát válogatott védő, Dejan Lovren átigazolását a Southamptontól.

Angol sajtóinformációk szerint a Liverpool 25 millió eurót fizetett a játékosért, aki ezzel a klub történetének legdrágább védője lett, és hosszú távú szerződést írt alá a „vörösökkel”.

„Egy álom valósult most meg, nagyon boldog és büszke vagyok, hogy itt lehetek, alig várom már a kezdést – mondta a klub hivatalos honlapjának adott interjújában Lovren. – Tudom, hogy több millióan szeretnek minket. Miután tavaly játszottam az Anfielden, azt mondtam magamban, remélem, hogy egy nap ide jöhetek. A szurkolók látni fogják rajtam az első perctől, hogy 100 százalékot nyújtok a csapatért.”

„Nagyon fontos igazolás számunkra, örülök az érkezésének és annak, hogy csatlakozhat a csapat amerikai túrájához – mondta Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere. – Pontosan olyan játékos, amilyet kerestünk: határozott, erős hátvéd, aki képes rá, hogy a csapat vezéregyénisége legyen.”

Lovren a Liverpool ötödik új szerzeménye ezen a nyáron. Lazar Markovics a Benficától, Emre Can a Bayer Leverkusentől, míg Adam Lallana és Rickie Lambert a horváthoz hasonlóan Southamptonból érkezett az Anfieldre. Loic Rémy átigazolása azonban nem ment végbe, mivel a francia válogatott támadó megbukott az orvosi vizsgálaton vasárnap.

JÖTTEK-MENTEK
LIVERPOOL
Érkezett: Lazar Markovics (Benfica, 25 000 000.), Adam Lallana (Southampton, 31 000 000), Emre Can (Bayer Leverkusen, 12 000 000.), Rickie Lambert (Southampton, 5 500 000), Kevin Stewart (Tottenham, i.), Lawrence Vigouroux (Tottenham, i.), Suso (kv., Almería), Pepe Reina (kv., Napoli), Adorján Krisztián (kv., Groningen), Tiago Ilori (kv., Granada), Sebastián Coates (kv., Nacional Montevideo), Dejan Lovren (Southampton, 25.000.000)
Távozott: Luis Suárez (Barcelona, Barcelona, 81 000 000), Iago Aspas (k., Sevilla), Luis Alberto (k., Málaga), Michael Ngoo (szl.), Jakub Sokolik (Yeovil Town, i.), Aly Cissokho (kv., Valencia)
k: kölcsönbe, kv: kölcsönből vissza, szl: szabadlista, i: ingyen

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik