Leicester: rengeteg ember életét mentette meg a lezuhanó helikopter pilótája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.29. 13:40
null
Eric Swaffer és barátnője, Izabela Lechowicz egy augusztusi Facebook-képen (Fotó:CNN)
Ahogy beszámoltunk róla, a Leicester City tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabhának a helikoptere a hétvégi angol bajnoki mérkőzést követően lezuhant a stadion melletti parkolóban. Most új részletek kerültek nyilvánosságra az öt ember életét követelő balesetről, például az, hogy a pilóta hősiesen irányította olyan helyre a gépet, ahol senki sem tartózkodott.

 

A Leicester City–West Ham United Premier League-találkozó előtt Eric Swaffer pilóta a barátnőjével, a másodpilóta Izabela Lechowiczcal tett ki közös képet közösségi oldalára a stadion VIP-részlegéből, majd néhány órával később aggódó hozzászólások sokasága lepte el a posztot, azzal a reménnyel, hogy nem ők vezették a mérkőzés után lezuhanó helikoptert.

A helikopter a lefújás után nagyjából fél órával szállt fel a King Power Stadion gyepéről, majd 60 méteres magasságban meghibásodott. A pilótának nem volt más lehetősége: úgy kellett leirányítania a gépet, hogy a 32 ezer férőhelyes stadionból távozó több száz szurkolónak ne essen baja. A Sky Sports egyik operatőre nyilatkozott az esetről.

Fogalmam sincs, hogyan csinálta. Lekapcsolt a propeller, és egyre csökkent a magasság, majd a pilóta a parkoló sarkába irányította a helikoptert, ahol nem volt ember.

A rendőrségi jelentés szerint a helikopter elhunyt utasain kívül senkinek sem esett bántódása a baleset során.

A tragédia után a CNN felkereste a pilóta egyik korábbi kollégáját, Sanjay Menzies kapitányt, akivel 2013-ban dolgozott együtt.

Négy hónapot repültem Erickel, és rengeteg mindent tanultam tőle ezalatt. Ő volt a legnagyobb tudású pilóta, akivel valaha dolgoztam. Egy élő enciklopédia, hatalmas tudással, és talán az egyik legviccesebb ember, akivel volt szerencsém megismerkedni. Izabela a lelki társa volt, akire mindenben számíthatott.

Swaffernek minden engedélye rendben volt a baleset előtt, és több tízezer kilométeres pilótai tapasztalattal rendelkezett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik