Lehet, hogy Rooney nem hiányzik majd?

Vágólapra másolva!
2010.04.03. 07:14
null
Drogba ott lehet a mai MU–Chelsea rangadón, Rooney nem (Fotó: Action Images – archív)
Szombat kora délután rendezik meg az Old Traffordon a Manchester United–Chelsea rangadót, amely az angol labdarúgó-bajnokság aranyérme szempontjából is nagy jelentőséggel bír. Két támadó állapota okoz dilemmát a szakvezetőknek: a Premier League góllövőlistáját vezető Wayne Rooney sérülése miatt nem játszhat, ám Sir Alex Ferguson számára biztató lehet, hogy a közelmúltban az MU minden olyan bajnokit megnyert, amelyen a csatár nem játszhatott. Didier Drogba ellenben felépült, ott lehet a Chelsea kezdő csapatában, de ő még sohasem lőtt gólt bajnokin az MU-nak – Carlo Ancelotti másban nem reménykedhet vele kapcsolatban, mint hogy most töri meg az átkot.

A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ TUDÓSÍTÁSUNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Két hete mindenki dörzsölte a tenyerét: közeleg a két kiváló formában lévő támadó, Didier Drogba és Wayne Rooney gólpárbaja! Egy hete úgy tűnt, Drogba játéka sérülés miatt meghiúsul. Néhány napja aztán biztossá vált: a Münchenben megsérült Rooney semmiképpen sem játszhat, így ha lesz az idényben harminc gólig jutó játékos az Old Trafford gyepén, az csak Drogba lehet – már ha felgyógyul a sérüléséből.

 EGYMÁS ELLEN
Mérkőzés 125 35
MU-győzelem 56 10
Döntetlen 41 14
Chelsea-győzelem 38 11
A második számoszlop a Premier League-ben vívott mérkőzések adatait tartalmazza.

Nos, Drogba kihagyott néhány edzést, ám a jelek szerint nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen.

Az elefántcsontparti támadó három-négy hónapja „cipel magával" egy sérvet, ám azt ráér az idény végén operálni – véli Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere –, és akkor is legfeljebb egy hetet kell kihagynia.

De vajon mennyire lesz hasznos Drogba visszatérése? Elemzők emlékeztetnek rá, hogy a Chelsea az Afrikai Nemzetek Kupája idején is jól megvolt a támadó nélkül, és a legutóbbi fordulóban is úgy vágott egy hetest az Aston Villának, hogy az elefántcsontparti nem volt a pályán.

Ily módon valósággal megnyílt a támadótérfél Frank Lampard előtt, és ő ezt négy góllal használta ki. Vajon mit hoz a „visszarendeződés"?

S egy érdekesség Drogbával kapcsolatban: az idény eddigi tétmérkőzésein 30-szor a kapuba találó támadó a jelenlegi mezőny csapatai közül kettőnek nem rúgott még gólt bajnoki mérkőzésen: a Burnley-nek – és a Manchester Unitednek, utóbbinak nyolc próbálkozásból sem.

A MAN. UNITED

– Sorozatban öt bajnokit nyert meg, ennél hosszabb pozitív sorozata nincs ebben a bajnokságban.

– A legutóbbi nyolc hazai bajnoki mérkőzését megnyerte.

– Mindössze kilenc gólt kapott hazai pályán, ennél nincs jobb a ligában.

Rooney pihenőre kényszerül – ám tény, hogy 2008 decembere óta a Manchester United mind a kilenc olyan bajnoki mérkőzését megnyerte, amelyen a támadó nem léphetett pályára.

Ha ő le is marad a meccsről, Owen Hargreaves már ott lehet a kispadon, és bevethető John O'Shea is.

A londoniak védelme továbbra is foghíjas lesz: Ancelotti együttese Braniszlav Ivanovics, José Bosingwa és a vártnál gyorsabban gyógyuló, de még nem bevethető Ashley Cole nélküli hátsó alakzattal kénytelen felállni az Old Traffordon.

Ha a Chelsea ennek ellenére sikerrel jár a szombati találkozón, a 2004–2005-ös szezon óta először – összességében harmadszor – győzi le oda-vissza a Unitedet a Premier League 1992-es megalapítása óta.

A CHELSEA

– A legutóbbi 17 bajnoki mérkőzéséből mindössze kettőt veszített el

– 82 szerzett góljával az övé a legjobb csatársor a PL-ben

– Veszített a legutóbbi két manchesteri útján (United, 0–3; City, 1–2)

Hogy van erre esélye, azt jelzi: a „kékek" pontszámban (47), és a szerzett gólokat (44) tekintve is jobb mérleget tudnak felmutatni Sir Alex csapatával szemben, mint a liga bármely más csapata.

Ebben a bajnoki idényben a Manchester az Arsenalt (2–1) és a Liverpoolt (2–1) is legyőzte hazai pályán a „Négy nagy"-ként emlegetett csapatok közül – a Chelsea skalpjával lenne teljes a gyűjtemény. Igaz, Ancelotti csapata megnyerte az eddigi négy „Big Four-meccsét", benne az MU elleni londonit, és ezeken még csak gólt sem kapott!

A mérkőzést nyomon követhetik a Nemzeti Sport Online élő szöveges tudósításában!

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2009/32,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik