La Liga: Mourinho keményen odaszólt a Realnak és a Barcának

Vágólapra másolva!
2015.05.19. 16:59
null
José Mourinho szerint a Real, Barca párosnak sokkal nehezebb dolga lenne a Premier League-ben (Fotó: Action Images)
José Mourinho, az angol Premier League-ben szereplő Chelsea menedzsere beszélt a Real Madridnál eltöltött időszakáról, és elárulta, hogy unta a La Ligát – mondván, túl könnyű a bajnokság.


A portugál szakember 2010 és 2013 között irányította a Real Madridot, amellyel ez idő alatt bajnokságot, Király-kupát és Spanyol Szuperkupát nyert.

José Mourinho szerint azonban a La Liga nem elég versenyképes, és úgy gondolja, hogy a Barcelonának és a Real Madridnak sokkal nehezebb dolga lenne a Premier League-ben.

„Spanyolországban is voltam edző, de nem élveztem a dolgot. Megnyertem a bajnokságot, a Real Madrid abban az évben száz pontot gyűjtött és több mint százhúsz gólt szerzett, de a valóságban csak három vagy négy nehéz mérkőzésünk volt az egész szezonban” – árulta el az 52 éves Mourinho.

„Volt olyan is, hogy kilencvenkét pontot szereztünk a kiírásban, de ugyanúgy csak néhány kemény összecsapásunk volt. A Premier League-ben érzed magadon a nyomást, hogy minden mérkőzést meg kell nyerned, mert ha hibázol, akkor az könnyen a bajnoki címbe kerülhet. Folyamatosan nyerni, nyerni és nyerni kell. Ez a nagy eltérés. Hatalmas a különbség a két kiírás között. Vajon a Barcelona vagy a Real Madrid meg tudná nyerni a Premier League-et? Talán igen, talán nem.”

„Spanyolországban és Olaszországban azokat az összecsapásokat is könnyű megnyerni, amelyeken pihentetsz, ez sokszor sikerült is a csapataimmal. Ebben a szezonban a Bradford City ellen úgy döntöttem, hogy néhány játékost kihagyok a kezdőből, ki is kaptunk. Ez Anglia, itt ez a valóság, egyszerűen nincs időd pihenni. Ez nem a mérkőzések számáról szól, hanem az intenzitásról.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik