Kezdődik a hadviselés, Ferguson a City büntetőit emlegeti

Vágólapra másolva!
2012.12.07. 19:15
null
Ferguson egy-két trükköt azért megint bedob a derbi előtt (Fotó: Action Images)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United rutinos menedzsere megkezdte a lélektani hadviselést a Manchester City elleni vasárnapi derbi előtt, felemlegetve a városi riválisnak befújt tizenegyeseket.

„Ahány büntetőt ők kapnak... huszonegyet csak tavaly, vagy mennyit. Ha mi kapnánk ennyi tizenegyest, az alsóházban vizsgálóbizottság állna fel! Tiltakozna mindenki” – mondta a United minden hájjal megkent szakvezetője.

A CITY SOHA NEM ÉRI UTOL A UNITEDET – SOLSKJAER

A vasárnapi manchesteri derbi felvezetéseként – a listavezető United a második helyen álló címvédőhöz, a Cityhez látogat a Premier League-ben – megszólalt az MU korábbi kiválósága, a norvég Ole Gunnar Solskjaer, aki szerint a városi „kistestvér” City soha nem tudja majd utolérni a Unitedet.

„Ilyen eset mindig előfordul a nagyobb testvérrel, olyan ez, mintha egy családban a fiatalabb fivér próbálná meg utolérni a bátyját, vagy amikor a futballcsapatban a fiatalabbak meg akarják előzni a házi rangsorban az idősebbeket – mondta kellő élettapasztalattal a Molde 39 éves szakvezetője. – A Citynél abban bíznak, hogy ők is utolérik majd a Unitedet, de én azt hiszem, hogy ez soha nem történik meg.”
Solskjaer kritizálta az MU „gólerős” védekezését – tizenöt meccsen huszonegy kapott találat soknak tűnik egy élcsapatnál –, viszont elismerően szólt a nyílt támadójátékot felvállaló stílus mellett.

„A klub történetében voltak csalódások, de mindig sikerült felállnia – majd kitért a vasárnapi derbire is. – Azt hiszem, az az MU-nak kedvez, hogy tudják, ez a rangadó most még nem dönt közvetlenül semmiről. A futballistáknak meg kell próbálniuk irányítani a játékot. Robin van Persie szerződtetése sikeresnek mondható. És nem kell egy-két évet várni arra, hogy ez bebizonyosodjon, mert már most is sikeres.”

Az Opta Sports statisztikái szerint 2010 óta valóban a Manchester City kapta a legtöbb tizenegyest saját pályáján – huszonegyet –, ezt követően viszont a második a Manchester United, tizenhárommal. Ebben a szezonban is a City javára billen a mérleg (4–2), az előző idényben viszont a United kapott több büntetőt a saját stadionjában (9–8).

Ferguson ismét arról beszélt: a 2012–2013-as kiírás a két manchesteri gárda küzdelmét hozza.

„Nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy a két csapatból bármelyik összezuhan, és beenged mást is a versenyfutásba. A City számunkra a legnagyobb fenyegetés, és a City számára mi jelentjük a legnagyobb veszélyt. Nagyon kemény meccs lesz ez nekünk, de bárkit képesek vagyunk legyőzni.”

Roberto Mancini, a City menedzsere szokás szerint azzal igyekszik levenni játékosai válláról a terhet, hogy a Unitedet nevezi meg favoritként.

„A történelmet nem lehet megváltoztatni. Mi csak két éve szólunk bele ebbe a versenybe, ők pedig húsz esztendő alatt hozzászoktak a bajnoki versenyfutáshoz. Ez egy kis előny. A United pillanatnyilag favoritnak minősíthető, de hosszú még az idény. A csapatuk eredetileg is erős volt, és még érkezett Van Persie meg Kagava – egy szezononként 25 gólt szerző csatárt szereztek meg. Ráadásul ők megengedhetik, hogy veszítsenek, hiszen pontelőnyben vannak. Mi nem. Most jobbak nálunk, úgy gondolom. De ez egy derbi, minden megtörténhet, ezt tavaly is láttuk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik