Játékossors: Wayne Rooney elárulta, hol fejezi be a pályafutását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.13. 19:54
null
Rooney 53 gólt szerzett az angol válogatottban, ami a legtöbb a nemzeti csapat történelmében (Fotó:AFP)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő D. C. United támadója, Wayne Rooney november 15-én utoljára lép pályára az angol válogatottban az USA elleni felkészülési mérkőzésen. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón a 33 éves támadó elárulta, a tengerentúlon tervezi befejezni a pályafutását.

Wayne Rooney csapata kiesett az MLS rájátszásából, így véget ért számára az idény. Az újságírók arról érdeklődtek, hogy van-e esély arra, hogy kölcsönben szerepeljen valamelyik európai klubnál a holtszezonban, de a rekorder csatár kizárta ennek a lehetőségét.

Fontos nekem, hogy teljesen elkötelezett legyek a csapatomhoz, a D. C. Unitedhez. Őszintén szólva letelepedtem Amerikában, a családommal ott élek, a gyerekeim ott járnak iskolába, szóval nem lenne fair, ha visszajönnék és megint költözhetnénk” – majd elárulta, a tengerentúlon tervezi befejezni a pályafutását.

Rooney arra is reagált, miszerint többen is kritizálták a szövetséget azért, mert búcsúmeccset tart valakinek, ami eltér az eddigi szokástól.

Mindenkinek joga van a gondolataihoz. A legfontosabb azt hiszem az, hogy beszéltem a szövetséggel, és mindenki azt érezte, hogy ez így jó. Nem csináltam soha hasonlót, ez az első alkalom. Remélem, hogy tíz-tizenöt év múlva majd itt ülünk valakiért, mondjuk Harry Kanért, aki könnyen lehet, hogy megdönti a gólrekordomat” – mondta a a válogatottban 53 gólig jutó játékos, ami a legtöbb a nemzeti csapat történelmében.

Az Anglia–USA felkészülési mérkőzést csütörtökön 21 órától rendezik Londonban, a Wembleyben. A jegyek rohamosan fogynak, így lehetséges, hogy telt ház előtt búcsúzhat Rooney a válogatottól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik