Hihetetlen Everton-feltámadás az MU ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.11. 15:51
null
Evra látványos hibája is kellett az első Everton-gólhoz (Fotó: Reuters)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 4. fordulójának nyitó mérkőzésén az Everton a hosszabbítás perceiben két gólt szerezve mentett pontot a vendég Manchester United ellen.

Az elmúlt napokban szinte minden Wayne Rooneyról szólt Angliában. A pletykalapok nagy terjedelemben foglalkoztak a válogatottban hosszú idő után ismét gólt szerző csatár magánéleti problémáival, illetve azzal, hogy a Manchester United csatára korábbi csapata, az Everton ellen lép majd pályára – de Rooney végül nem kapott helyet az MU keretében. Sir Alex Ferguson azzal indokolta a csatár mellőzését, hogy nem akarta kitenni őt az Everton-szurkolók élcelődésének.

HÉT KLUB ÉS FERGUSON: 700.
 

Sir Alex Ferguson pályafutása 700. angol Premier League-mérkőzésén irányította a Manchester Unitedet ma délután. Nemcsak a skót szakember, hanem a két klub, az MU és az Everton is a mai mérkőzéssel érte el a hétszázas álomhatárt. Rajtuk kívül az Arsenal, az Aston Villa, a Chelsea, a Liverpool és a Tottenham is eljut ehhez a mérföldkőhöz a hétvége során. A Premier League-et 1992-ben alapították.

Ott volt viszont a pályán az MU rutinos csapatkapitánya, Gary Neville (némi meglepetésre mégsem ő viselte a karszalagot), és a hatodik percben az ő szabálytalanságát követő Mikel Arteta-szabadrúgás borzolta a vendégdrukkerek idegeit: a spanyol középpályás remek lövése a felső lécet súrolta.

Az Everton nagyszerűen kezdte a mérkőzést, a liverpooliak nagy fölényben játszottak, teljesen beszorították az MU-t (talán sokaknak eszébe jutott ekkor a két csapat legutóbbi, Goodison Parkban lejátszott mérkőzése, amikor is az Everton 3–1-re verte meg a „vörös ördögöket").

A félidő végére úgy tűnt, hogy magára talál Sir Alex Ferguson együttese, Paul Scholes és Ryan Giggs is veszélyeztetett, de Tim Howard mindkét alkalommal védett (igaz, Scholes megpattanó lövésénél szerencsére is szüksége volt a korábbi MU-kapusnak). Giggs lehetősége után azonban azonnal megszerezte a vezetést az Everton, egy remek kontratámadást követően. Patrice Evra nagyon csúnyán elnézte a labdát a félpályánál, Arteta egyedül törhetett kapura, és bár a spanyol próbálkozását még hárította Edwin van der Sar, az érkező Steven Pienaar közelről a kapuba lőtt.

A látottak alapján kétség sem férhetett a hazai vezetés jogosságához, azonban a liverpooli előny nem tartott sokáig, ugyanis percekkel később Nani jobb oldalról érkező beadását a berobbanó Darren Fletcher közelről a kapuba lőtte. A szünet határozottan jót tett a Unitednek, hiszen a második félidő legelején Nemanja Vidics közeli fejesével a vezetést is megszerezte a manchesteri csapat.

A 66. percben Dimitar Berbatov is betalált, és ekkor úgy tűnt, hogy a bolgár csatár találata eldöntötte a mérkőzést. Csakhogy az Everton-játékosok nem így gondolták! A hosszabbítás első percében Tim Cahill szépített, visszahozva a reményt a Goodison Parkba, majd alig egy perccel később lövésével Arteta 3–3-ra alakította az állást.

Az Everton így legalább az egyik pontot otthon tartotta, és kétség sem fér hozzá: megérdemelten.

 

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

 PREMIER LEAGUE
4. FORDULÓ
Everton–Manchester United 3–3 (Pienaar 39., T. Cahill 91., Arteta 92., ill. Fletcher 43., Vidics 47., Berbatov 66.)
A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Wigan–Sunderland (szombat, 16.00)
Arsenal–Bolton (szombat, 16.00)
West Bromwich Albion–Tottenham (szombat, 16.00)
Manchester City–Blackburn (szombat, 16.00)
Fulham–Wolverhampton (szombat, 16.00)
West Ham–Chelsea (szombat, 16.00)
Newcastle–Blackpool (szombat, 16.00)
Birmingham–Liverpool (vasárnap, 17.00)
Stoke City–Aston Villa (hétfő, 21.00)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik