Hiábavaló Bogdán-parádé, a Spurs jutott tovább

Vágólapra másolva!
2012.03.27. 23:32
null
Az ifjú Tottenham-szurkolók is Muambáért imádkoznak (Fotók: Action Images)
Címkék
Bogdán Ádám bravúrok sorozatát bemutatva sokáig tartotta a lelket a Bolton labdarúgócsapatában a Tottenham ellen az FA-kupa negyeddöntőjében, a Spurs azonban végül bedarálta a magyar kapus csapatát, és 3–1-es győzelmével bejutott a legjobb négy közé. A Tottenham ellenfele a Chelsea lesz az elődöntőben. 

A mérkőzés felvezetése Fabrice Muambáé volt – aki tíz napja összeesett a két csapat mérkőzésén, amelyet ezért kellett újrajátszani –, maga a találkozó viszont sokáig Bogdán Ádámé. Hosszú ideig ugyanis csak a magyar kapus bravúrjai miatt nem szerezte meg a vezetést a Tottenham, amely végül a 74. percben törte meg a vendégek ellenállását. Ekkor az új-zélandi Ryan Nelsen szöglet után fejjel volt eredményes, két perc múlva pedig már két góllal vezetett a Spurs, mivel Gareth Bale is betalált egy ellentámadás végén.

A Bolton reményeit Kevin Davies hozta vissza a 89. percben, szépítő gólja azonban hiábavalónak bizonyult, mert Louis Saha a hosszabbításban egy védhetetlen lövéssel tett pontot a meccs végére.

Az elődöntőben a Tottenham a Chelsea-vel találkozik, a másik ágon pedig két Mersey-parti csapat, a Liverpool és az Everton küzd meg a fináléért. Utóbbi gárda a hazai pályán elért 1–1-es döntetlent követően idegenben 2–0-ra győzött a Sunderland ellen a megismételt mérkőzésen.

Ezzel a Bale-lövéssel szemben már Bogdán is tehetetlen volt
Ezzel a Bale-lövéssel szemben már Bogdán is tehetetlen volt

„Valóban jól ment a védés, de sajnos nem mi jutottunk tovább. Rengeteg helyzete volt a Tottenhamnek, és végül megtört bennünket. Hiába voltam ma jó, végül nem sokra mentünk vele” – nyilatkozta Bogdán a BBC-nek a meccs után.

A magyar játékos teljesítménye mellett a Tottenhamet irányító Harry Redknapp sem ment el szó nélkül.

„Három középpályással és három csatárral játszottunk, azt hiszem, ez ma este ismét bevált. Uraltuk a meccset, de sokáig nem tudtunk gólt szerezni. A kapusuk elképesztő volt ma este. Még sosem láttam, hogy egy hálóőr ennyi védést bemutasson. Az egyik bravúrja jött a másik után, és a kapufát is eltaláltuk. Hihetetlen mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki, de nem tudtuk megtörni a jeget, a kapusuk nagy formában védett" – dicsérte Harry Redknapp a dolgukat alaposan megnehezítő Bogdán Ádámot.

TOTTENHAM–BOLTON 3–1



BOGDÁN KÉT BRAVÚRJA
LABDARÚGÁS, ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Tottenham–Bolton 3–1 (Nelsen 74., Bale 77., Saha 93., ill. Davies 89.)

Sunderland–Everton 0–2 (Jelavic 24., Vaughan 57. – öngól)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Liverpool–Everton ápr. 14.
Tottenham–Chelsea ápr. 15.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik