Hangoló az Arsenal-MU-ra: Chelsea-Spurs

Vágólapra másolva!
2011.04.30. 14:17
null
Drogba és Dawson is félhet a vereségtől: a vesztes nagyot bukik a londoni derbin (fotó: Action Images)
Címkék
Ma újabb mozgalmas nap vár a nemzetközi futball szerelmeseire. A Premier League szombati játéknapjának leginkább várt mérkőzése a Chelsea–Tottenham Hotspur meccs, amelyen a házigazdák egy esetleges győzelemmel nyomás alá helyezhetnék a bajnoki címért zajló versenyfutásban a holnap egymás ellen játszó Manchester United, Arsenal párost. Spanyolországban kiderül, a Real Madridban és a Barcelonában milyen nyomokat hagyott a szerdai madridi csata. A német és olasz listavezető számára pedig – az eredmények számukra kedvező alakulása esetén – akár bajnokavatással is végződhet a forduló.

 

PREMIER LEAGUE

„A dráma még előttünk van. Két hónappal ezelőtt mindenki arról beszélt, hogy ez a két találkozó döntheti el a bajnokságot, és most talán valóban így lesz” – nyilatkozta az angol forduló előtt Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. Az tény, hogy vaksorsolással aligha lehetett volna kiélezettebb hajrát kreálni a Premier League végjátékához: négy forduló van még hátra a pontvadászatból, és ugyan a „vörös ördögök” hat ponttal vezetnek, de a következő két fordulóban épp legnagyobb riválisaikkal, az Arsenallal és a Chelsea-vel kell megmérkőzniük.

Közben a „kékek” ma szintén kemény ütközetre készülhetnek, hiszen a negyedik helyre és BL-indulásra pályázó Tottenhamet látják vendégül. Ha Carlo Ancelotti csapata nyomást akar gyakorolni az MU-ra, akkor muszáj a három pont megszerzésével kell zárnia a londoni derbit.

Az biztos, hogy John Terryék bajnoki formájára nem lehet panasz: legutóbbi kilenc bajnokijukon nem kaptak ki, az eddigi utolsó alkalommal február 6-án, a Liverpooltól szenvedtek vereséget. Kijelenthető, hogy ha a „kékek” elveszítik a bajnokságot, nem a március-áprilisi teljesítményük miatt fogják.

Fernando Torres góljával pedig már-már idillikus kép rajzolódik ki a Stamford Bridge környékén. A spanyol találatát mindegyik csapattársa és Carlo Ancelottti is kitörő örömmel fogadta, az olasz szakvezető pedig állítólag a Spurs ellen ismét együtt akarja szerepeltetni Didier Drogbával a támadósorban – dupla vagy semmi?

BUNDESLIGA

A német bajnokságban szombaton leginkább a kölni pályára szegeződik a figyelem. Nem véletlenül: amennyiben a Leverkusen ponto(ka)t veszít a kiesés ellen küzdő „kecskések” ellen, a Dortmund egy esetleges győzelemmel megszerzi a bajnoki címet. A fekete-sárgáknak ehhez a Nürnberget kell legyőzniük, amire papíron jó esélyük van.

A múlt héten a Frankfurt ellen botló Bayern a Schalke ellen játszik, amely nem könnyű helyzetben, a Manchester United elleni sima BL-vereség (0–2) után látogat az Allianz Arenába. A bajorok számára létfontosságú a győzelem, ugyanis a Hannover a kiesőjelölt Mönchengladbach ellen játszik, s a „bőrnadrágosok” aligha engedhetik már meg maguknak, hogy nőjön a különbség a két együttes között a tabellán

PRIMERA DIVISIÓN

Spanyolországban a két nagy, a Barcelona és Real Madrid a szerdai madridi „háborús ütközet” után verhető ellenféllel szemben készül győzelemre. A fővárosiak Pintér Ádám csapatát, a kiesés elől menekülő Zaragozát látják vendégül, míg a Barcelona Baszkföldre látogat a Real Sociedadhoz. Nem kérdés, hogy a két gigász B-sorával is egyértelmű esélyese összecsapásának.

SERIE A

Az olasz bajnokságban a Milan két fő üldözője, az Inter és a Napoli kerül előtérbe szombaton. Mindkét együttes számára kötelezőnek tűnik a három pont megszerzése: a fekete-kékek a Cesenához látogatnak, míg a nápolyiak a Genoát látják vendégül. Amennyiben mindkét gárdamegbotlik, a Milan vasárnap a 18. scudettóját ünnepelheti –már ha nyer a Bologna ellen.

SZOMBATI MŰSOR
PREMIER LEAGUE, 35. FORDULÓ
Blackburn–Bolton 16.00
Blackpool–Stoke 16.00
Sunderland–Fulham 16.00
West Bromwich–Aston Villa 16.00 (tv: Digi Sport)
Wigan–Everton 16.00
Chelsea–Tottenham 18.30 (tv: Digi Sport)
BUNDESLIGA, 32. FORDULÓ
Dortmund–Nürnberg 15.30 (tv: Eurosport 2)
Köln–Leverkusen 15.30
Hoffenheim–Stuttgart 15.30
Mainz–Eintracht Frankfurt 15.30
Hannover–Mönchengladbach 15.30
Hamburg–Freiburg 15.30
Bayern München–Schalke 18.30 (tv: Eurosport 2)
SERIE A, 35. FORDULÓ
Cesena–Internazionale 18.00 (tv: Digi Sport Plus)
Napoli–Genoa 20.45 (tv: Digi Sport)
PRIMERA DIVISIÓN, 34. FORDULÓ
Real Madrid–Zaragoza 18.00 (tv: Sport 2)
Real Sociedad–Barcelona 20.00 (tv: Sport 2)
Deportivo–Atlético Madrid 22.00 (tv: Sport 2)
A bajnokságok állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik