Gyász: elhunyt a korábbi ötszörös angol válogatott támadó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.15. 15:53
Ötvenkilenc évesen elhunyt Cyrille Regis, a West Bromwich Albion korábbi ötszörös angol válogatott támadója. Az egykori csatár vasárnap szívrohamot kapott, életét már nem tudták megmenteni.

Regis 1977 és 1984 között szerepelt a West Bromban, amelynek színeiben 297 mérkőzésen 112 találatot jegyzett. Innen a Coventryhez szerződött, amellyel 1987-ben FA-kupát nyert. „Egy igazi úriember és legenda volt, nagyon fog hiányozni. Együttérzésünket fejezzük ki családjának és szeretteinek” – írta hivatalos oldalán az angol szövetség (FA). „Egy igazi úriember és legenda volt, nagyon fog hiányozni. Együttérzésünket fejezzük ki családjának és szeretteinek” – írta hivatalos oldalán az angol szövetség (FA).

„A West Bromwich Albion megdöbbenve tudatja, hogy elhunyt a klub történetének egyik legnagyszerűbb játékosa, Cyrille Regis. Támadójátékával új szemléletet hozott a klubhoz. A rasszizmus elleni harc egyik szimbólumává vált Nagy-Britanniában a ’70-es években. Hátrahagyta két gyermekét és három unokáját" – olvasható a WBA közleményében.

Regis 1958 februárjában született Francia Guyanában, ötéves volt, amikor családjával Londonba költözött. Profi karrierje befejezése után játékosügynökként dolgozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik