Gera: A gól a legjobb pillanatban jött, erőt adott

Vágólapra másolva!
2012.08.18. 22:06
null
Gera Zoltán csodálatos gólt lőtt – a WBA-szurkolók nagy örömére (Fotó: Action Images)
Mint arról már beszámoltunk, Gera Zoltán bombagóllal vette ki részét a West Bromwich Albion Liverpool felett aratott 3–0-s győzelméből. A magyar válogatott játékos klubja hivatalos honlapján értékelte a szezon első tétmérkőzését.

Remekül kezdődött a szezon Gera Zoltán számára. A West Bromwich Albion a Liverpool ellen kezdte meg a 2012–2013-as szezont, s bizony kisebb meglepetésre 3–0-ra nyert. Az elején még veszélyesen játszott a Pool, de Gera bombagólja megváltoztatta a mérkőzés menetét.

CLARKE: MINTHA ÚJ JÁTÉKOST IGAZOLTUNK VOLNA
Steve Clarke, a West Bromwich Albion menedzsere el volt ragadtatva Gera játékától, és úgy gondolja: a magyar támadó visszatérése olyan, mintha új játékost szerződtettek volna.

„Elégedett vagyok Zoltánnal. Szörnyű volt a legutóbbi két szezonja a sérülések miatt, de a visszatérésével egy új igazolással gazdagodtunk. Nagyon lelkes, és részese akar lenni annak, amit csinálunk. Ez nagyszerű, nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon keményen dolgozik az edzéseken, igazi profi. Mérföldkő számára a visszatérése és a gólja” – zárta gondolatait a birminghami csapat menedzsere.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatértem, és gólt szereztem – kezdte Gera. – Jólesett, hogy a szurkolók végig mögöttünk álltak. A West Brom stadionja mindig is különleges volt számomra. Hatalmas élmény volt a szezon első mérkőzése. Azt gondolom, remek gólt rúgtam, remélem, a továbbiakban is hasonlóan tudunk játszani. A gól a legjobb pillanatban jött, erőt adott a folytatáshoz. Ez a mérkőzés jó kezdet volt a számunkra."

A 33 éves futballista csapata 4–2–1–3-as hadrendjéről is beszélt. Szerinte ez remekül megfelel csapata számára.

„Ebben a formációban játszottunk az előszezonban is. Azt hiszem, a szezon során rugalmasak tudunk lenni ebben a hadrendben" – fogalmazott a magyar válogatott játékos.

Gera gólján kívül az is megkönnyítette a hazaiak győzelmét, hogy a 60. percben Daniel Aggert kiállította a játékvezető.

„A második félidőben nagyon jól játszottunk, de nyilvánvaló, hogy a kiállítás sokat segített nekünk. Büntetőt hibáztunk, de fontos volt, hogy mindvégig irányítottuk a mérkőzést. Jól védekeztünk, és éltünk az előttünk adódó lehetőségekkel. Háromgólos vezetésnél sem álltunk vissza, továbbjárattuk a labdát" – zárta gondolatait a West Brom magyarja, aki múlt novemberben elszenvedett súlyos sérülése óta először léphetett pályára tétmérkőzésen.


GERA: A KIÁLLÍTÁS UTÁN KÖNNYEBB DOLGUNK VOLT


WEST BROMWICH ALBION–LIVERPOOL 3–0

PREMIER LEAGUE
EMLÉKEZTETŐ – 1. FORDULÓ
Arsenal–Sunderland 0–0
Fulham–Norwich City 5–0 (Duff 26., Petric 41., 54., Kacaniklic 66., Sidwell 87. – 11-esből)
Queens Park Rangers–Swansea City 0–5 (Michu 8., 53., Dyer 63., 71., Sinclair 81.)
Reading–Stoke City 1–1 (Le Fondre 90. – 11-esből, ill. Kightly 34.)
West Bromwich Albion–Liverpool 3–0 (Gera 43., Odemwingie 64. – 11-esből, Lukaku 77.)
West Ham United–Aston Villa 1–0 (Nolan 40.)
Newcastle United–Tottenham Hotspur 2–1 (Ba 55., Ben Arfa 80. – 11-esből, ill. Defoe 76.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik