Gary Neville: A válogatottbeli szereplés időpazarlás volt

Vágólapra másolva!
2011.08.21. 15:40
null
Gary Neville 85 alkalommal „pazarolta idejét” az angol válogatott mezében (Fotó: Action Images)
Címkék
A Manchester Unitedből idén visszavonuló Gary Neville a nemrég megjelent önéletrajzi könyvében élesen kritizálta az angol válogatottat, véleménye szerint a nemzeti csapat az elkövetkezendő tíz évben nem fog beleszólni a rangos trófeákért folytatott harcba.

Gary Neville három Eb-n és két világbajnokságon szerepelt az angol labdarúgó-válogatottal, de mindig is jobban szeretett a Manchester United mezében játszani. Az idén februárban visszavonult jobb-bekk tagja volt az 1996-os angol csapatnak, amely az Eb-n az elődöntőig menetelt, de elmondása szerint ahhoz hasonló teljesítményre nem képes a háromoroszlános együttes a közeljövőben.

„A mi futballkultúránk a tradicionális erőfocira épít, ezért nem hiszem, hogy komoly esélyünk lenne bármilyen rangos tornán a végső győzelemre az elkövetkezendő tíz évben. Attól tartok, még mindig nagy a lemaradásunk a riválisoktól" – írta Gary Neville.

Neville szerint az angol drukkerek negatív megnyilvánulásai egy-egy vb- vagy Eb-kudarc után élvezhetetlenné tették a válogatottbeli szereplést, és sokakban félelmet keltettek.

„Sokszor gondoltam vissza a válogatott-pályafutásomra, és gyakran az jutott eszembe, az egész időpocsékolás volt. Elnézést, ha savanyúnak hangzok, de a legjobb barátomat, David Beckhamet valósággal szétszedték a kilencvennyolcas világbajnokság után, majd testvéremet, Philt is a kétezres Európa-bajnokságot követően."

„Az angol válogatottban való szereplés olyan volt, mint egy hosszú hullámvasutazás, megvoltak a csúcsok és a mélypontok, de voltak olyan esetek, amikor nem igazán élvezted az utazást."

„Pedig ehelyett fantasztikus érzésnek kellene lennie, életed legszebb pillanatainak. Kétségkívül túl sok játékos tart a hibák következményeitől, amikor angol mezben pályára lép" – mondta tollba gondolatait Gary Neville.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik