Fülöp ismét hetet kapott a Chelsea-től, ezúttal a kupában

Vágólapra másolva!
2011.01.09. 18:00
null
Fülöpöt (balra) hétszer mattolták a Chelsea játékosai (Fotó: Reuters)
A címvédő Chelsea könnyed győzelemmel jutott be az FA-kupa legjobb 32 együttese közé, miután 7–0-ra legyőzte Fülöp Márton és Priskin Tamás együttesét, a másodosztályú Ipswich Townt. A „kékek" a negyedik fordulóban az Evertonnal találkoznak. A másodosztályú Leicester a Manchester City ellen hazai pályán elért 2–2-es döntetlenjének köszönhetően kiharcolta az újrajátszás lehetőségét.  

Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere több fiatal játékosnak is bizalmat szavazott az Ipswich Town ellen, Patrick van Aanholt, Josh McEachran és Daniel Sturridge a kezdőcsapatban kapott helyet, csereként pedig Jeffrey Bruma és Gaël Kakuta is pályára lépett. A fiatalok pedig nem okoztak csalódást az olasz mesternek...

A címvédő Chelsea ugyanis könnyed, 7–0-s győzelmet aratott Fülöp Márton és Priskin Tamás együttese, a másodosztályú Ipswich Town ellen. A magyar válogatott kapus végigjátszotta a mérkőzést, míg Priskin a 63. percben lépett pályára csereként.

Érdekesség, hogy a „kékek" szinte napra pontosan egy éve, január 16-án szintén hét gólt vágtak Fülöpnek, a magyar kapus akkor még a Sunderland színeiben szerepelt, és a bajnokit a londoniak 7–2-re nyerték meg.

A „kékek" egyébként történetük során ezt megelőzően mindössze egyszer nyertek legalább ötgólos különbséggel az FA-kupában, és az a siker nem éppen tegnap volt: 1908-ban 9:1-re ütötték ki a Worksop Townt.

A Chelsea győzelmének köszönhetően sorozatban 14. alkalommal jutott be az FA-kupa negyedik fordulójába, ennél hosszabb sorozattal csak az Arsenal büszkélkedhet (az „ágyúsok" jelenleg 15-nél járnak). A délutáni sorsoláson a londoniak nem voltak túl szerencsések, ugyanis az élvonalbeli Evertont kapták ellenfélnek.

 CHELSEA–IPSWICH TOWN 7–0
 

 

Leicester–Manchester City

Óriási meglepetésre már az első percben megszerezte a vezetést a másodosztályú Leicester. Gyorsan elvégzett szögletet követően a középhátvéd Sol Bamba talált be Joe Hart kapujába (1–0).

Az angol másodosztályban a 12. helyen álló csapat ezzel a góllal rendesen felbőszítette a City játékosait, akik magasabb sebességi fokozatba kapcsolva átvették a kezdeményezés jogát, és több helyzetet is kidolgoztak. Nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra, a 23. percben James Milner váltotta gólra Carlos Tévez átadását. Az angol középpályás szép testcsellel becsapta védőjét, majd ballal a jobb alsóba lőtt (1–1).

A Leicesternek nem szegte kedvét a kapott gól, és bátor támadójátékot bemutatva többször is megdolgoztatta a City fiatal kapusát, de az első félidő hajrájában mégis a vendégek szereztek vezetést.

Az egyenlítő gól szerzője, Milner ezúttal az előkészítő szerepét vállalta magára, majd Tévez sarokkal passzolta be az angol jobb oldali beadása után a labdát (1–2).

A szünet után a hazaiak az első félidőben is látott lendülettel jöttek ki a pályára, amelynek eredménye egy egyenlítő gól volt a 64. percben: bal oldali beadást Hart könnyedén foghatott volna, ám a kezéből kipattant a labda, amire Andy King csapott le az ötös vonalán, majd az üres kapuba passzolta azt (2–2),

Mindkét együttes előtt adódtak óriási lehetőségek a végjátékban, Pablo Zabaletának a gólvonalról kellett fejjel mentenie egy szögletet követően, míg Nigel de Jong egy gyönyörű kontratámadás után lőtt közelről a kapusba.

Tévez kétszer is továbblőhette volna csapatát a legjobb 32 közé, de Chris Weale kapus – és a Leicester védői – meggátolták az argentin klasszist a gólszerzésben.

Mivel a végeredmény 2–2 lett, így a mérkőzést újra kell játszani a Manchester City otthonában.

FA-KUPA
3. FORDULÓ
Chelsea–Ipswich (II.) 7–0 (Kalou 33., Sturridge 33., 52., Edwards – öngól 41., Anelka 49., Lampard 78., 79.)
Leicester (II.)–Manchester City 2–2 (Bamba 1., A. King 64., ill. Milner 23., Tévez 45.)
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Manchester United–Liverpool 1–0 (Giggs 2. – 11-esből)
Tottenham–Charlton (III.) 3–0 (Townsend 49., Defoe 58., 60.)
FA-KUPA 
A 4. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Torquay (IV.)–Crawley Town (V.)/Derby Country (II.)
Watford (II.)–Brighton (III.)
Bolton–Wigan
Arsenal/Leeds (II.)–Huddersfield (III.)
Fulham–Tottenham
Everton–Chelsea
Southampton (III.)–Manchester United
Swansea (II.)–Leyton Orient (III.)
Burnley (II.)–Burton Albion (IV.)
Birmingham–Coventry (II.)
Doncaster (II.)/Wolves–Stoke/Cardiff(II.)
Notts County (III.)–Leicester (II.)/Manchester City
Stevenage (IV.)–Reading (II.)
Aston Villa–Blackburn
West Ham United–Nottingham Forest (II.)
Sheffield Wednesday (III.)–Wycombe (IV.)/Hereford (IV.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik