nemzetisport.hu 2016.09.22 22:48 Frissítve: 2016.09.23 14:56

FIFA: az argentin klub „feljelentette” a Man. Cityt

Az argentin Vélez Sarsfield hivatalos tiltakozást nyújtott be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) Benjamín Garré Manchester Cityhez szerződése ügyében.

Illegális „játékoshalászattal” vádolják a Manchester Cityt (Fotó: AFP)

 

A Vélez állítása szerint a City már akkor megpróbálta elcsábítani a játékost, amikor még csak 15 esztendős volt, ami egyértelműen szembemegy a FIFA fiatalkorúak átigazolásaira vonatkozó szabályzatával.

„Sosem tapasztaltam még ilyen erkölcstelen viselkedést – idézi a brit The Daily Telegraph Raúl Gamezt, a Vélez elnökét. – Elképzelni sem tudjuk, mi mindent ajánlhattak az apának és a gyereknek, hogy meggyőzzék őket.”

„A Véleznél védjük az értékeinket és mindig jóhiszeműen cselekszünk. Nem érdekel minket sem 50 ezer, sem egymillió euró, ha egy ügylet tiltott és rossz hatással lehet a fiatalra” – tette hozzá.

A kiemelkedő tehetségnek tartott Benjamin Garré egyébként az 1986-os világbajnok Oscar Garré unokája. Az ügy maga pedig 2015-re nyúlik vissza, amikor a fiatal labdarúgó két hetet Manchesterben töltött próbajátékon a klub engedélye nélkül.

A manchesteriek tagadják, hogy megszegték volna a szabályokat. A klub közölte, hogy az argentin játékosnak olasz útlevele is volt, így nyílt lehetőség rá, hogy a 16. születésnapja után csatlakozzon a csapathoz, miután semmilyen szerződésben nem állt a Vélezzel.

A Reuters hírügynökség összefoglalójában emlékeztet rá, hogy az elmúlt szezonok során a Barcelonát, a Real Madridot és az Atlético Madridot is a fiatalkorúakra vonatkozó szabályok megszegése miatt zárták ki átigazolási időszakokból.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2016.09.24 12:24:21

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Beizzította Mourinho a manchesteri hengerműveket, a szünetre eldőlt a Leicester elleni rangadó.

2016.09.18 16:31:13

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

„Az MU már önmagában vicc” • Lehet, Ferguson mégsem hibázott, amikor elengedte Pogbát?

2016.09.16 20:10:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben két szép gólt lőttek a „vörösök”, Diego Costa csak szépíteni tudott.

2016.09.10 13:23:57

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United vereséget szenvedett hazai pályán az ősi riválistól, Mourinho rossz szériája folytatódott.