FFT: vissza a csúcsra – a Chelsea és az új fiúk

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 18:46
A Chelsea nem vesztegette az időt nyáron, és megszerezte Európa két legvibrálóbb futballistáját, Timo Wernert és Hakim Zijest, nem sokkal később pedig az egyik legnagyobb fiatal tehetséget, a német Kai Havertzet is.

„Biztos vagyok benne, hogy Timo Werner készen áll a Premier League-re – mondja Christian Gentner, aki 2013 és 2019 között a Stuttgart csapatkapitánya volt. – Már nem az a kisfiú, aki a Stuttgartban volt. Fizikálisan is fejlődött. Manapság a gyorsaság az egyik legnagyobb erény, ebben sincsen hiány. Azt is tudja, hogyan kell gólt szerezni. Szerintem nagy sikert arat majd Angliában. Biztosan kell kis idő, amíg megszokja az új környezetet, és a csapat rendszeres tagja lesz, de szerintem hamarosan fontos szerepet tölt majd be a Chelsea-ben. Valami hasonló történt Christian Pulisic esetében is. Nála is időbe telt a beilleszkedés, de nagy játékos vált belőle. A Chelsea legfontosabb feladata most az, hogy csökkentse a közte és a Manchester City, illetve a Liverpool közt lévő távolságot, és ebben nagy segítségére lehet Werner.”„Biztos vagyok benne, hogy Timo Werner készen áll a Premier League-re – mondja Christian Gentner, aki 2013 és 2019 között a Stuttgart csapatkapitánya volt. – Már nem az a kisfiú, aki a Stuttgartban volt. Fizikálisan is fejlődött. Manapság a gyorsaság az egyik legnagyobb erény, ebben sincsen hiány. Azt is tudja, hogyan kell gólt szerezni. Szerintem nagy sikert arat majd Angliában. Biztosan kell kis idő, amíg megszokja az új környezetet, és a csapat rendszeres tagja lesz, de szerintem hamarosan fontos szerepet tölt majd be a Chelsea-ben. Valami hasonló történt Christian Pulisic esetében is. Nála is időbe telt a beilleszkedés, de nagy játékos vált belőle. A Chelsea legfontosabb feladata most az, hogy csökkentse a közte és a Manchester City, illetve a Liverpool közt lévő távolságot, és ebben nagy segítségére lehet Werner.”

Gentner türelemre inti a Premier League szurkolóit, mivel az újoncot már korábban is idő előtt írták le. „Gyakran elmondom a barátaimnak, hogy túl hamar hoztam ítéletet vele kapcsolatban – árulja el Cacau.Úgy gondolkodtam, hogy egy szép napon a Bundesliga középmezőnyének megbízható játékosa lehet. Nem lett igazam.”

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik