FFT: vajon ez a Liverpool éve lesz? Elemzés!

Vágólapra másolva!
2019.08.24. 15:54
A kisujjunk fele. Egy számítógépes billentyű átmérője. Egy fél mogyoró. Nagyjából ennyin múlt, hogy 29 év után újra bajnok legyen a Liverpool, de nem sikerült.

Ha Sadio Mané lövése 1.12 centiméterrel előrébb megy, és áthalad a Manchester City gólvonalán januárban, akkor a 2–1-es vereség máris döntetlen lett volna, és a Liverpool veretlenül nyeri meg az idényt. Senki sem állítja, hogy az élet könnyű az élvonalban.

Elég kegyetlen, hogy öt hónappal a vége előtt, lényegében már január 3-án eldőlt a bajnoki cím sorsa. Az sem igazságos, hogy a Liverpool március 3-án veszített utoljára pontot, az Everton elleni döntetlen során, majd a hátralévő kilenc mérkőzését mind megnyerte. A Citynek 14-et kellett nyernie sorozatban, hogy meg tudja védeni a címét. Kemény.

Valószínű, hogy a City a Bajnokok Ligájára koncentrál a következő idényben, míg a Liverpool épp a hazai bajnokságra. Igen, a hatodik BEK/BL-serleg hatalmas teljesítmény, de a játékosok, az edzők és a szurkolók mind a Premier League-győzelmet akarják.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik