FFT: azok a 2000-es évek! A PL az új évezredben – 1. rész

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.06.29. 19:22
A kilencvenes évek kimozdították az angol futballt a komfortzónájából, a következő évtized azonban a felismerhetetlenségig megváltoztatta. Unalomról szó sem lehetett.

Aznap, amikor a Premier League végleg megváltozott, négy szuperhős mászott be Graeme Souness autójába a manchesteri repülőtér mellett.

Souness élvonalbeli edző volt akkoriban, most mégis csupán sofőrként hasznosította magát. Pini Zahava szuperügynök kért tőle szívességet, méghozzá azt, hogy vegye fel néhány ügyfelét, és vigye őket az Old Traffordra, hogy láthassák a Manchester United és a Real Madrid közötti BL-összecsapást.

„Próbáltam egy kicsit csevegni velük, de a mellettem ülő fickónak fogalma sem volt, hogy ki vagyok – idézte fel Souness később. – Éreztem, hogy szavak nélkül is azt üzeni, vezessek csak nyugodtan tovább.”

A Blackburn menedzsere akkor még nem tudta, ki a mellette ülő Roman Abramovics. A Manchester United 4–3-ra nyert 2003 áprilisában, de Ronaldo mesterhármasával a Real Madrid jutott tovább. Az orosz üzletember annyira belelkesedett, hogy odafordulva Avram Granthez közölte vele, akar magának egy csapatot. Így kezdődött.

A cikk első részét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik