FFT: Ausztrália, 1999 – az MU legőrültebb kirándulása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 17:35
Reggelig a kaszinóban, szállodába lopódzó lányok, szunyókálás edzés közben. A körülmények: a csapat a történelmi triplázás után van, tízezer mérföldre otthontól, Steve McClaren gondjaira bízva. Az akkori főszereplők elevenítik fel a felkészülés eseményeit...


„Az 1999-es ausztrál út volt az egyik legjobb, amin valaha részt vettem – emlékezik vissza Dwight Yorke, széles mosollyal az arcán. – Az út azért is különleges volt számomra, mert találkoztam a leggyönyörűbb lánnyal, akihez valaha szerencsém volt.”

A legtöbb akkori csapattársa is csak vigyorog, és egyetért vele, hogy az a '99-es túra volt a legjobb, a kenguruk földjén. Természetesen a United-szurkolóknak 1999-ről azonnal a triplázás jut az eszükbe, Ole Gunnar Solskjaer gólja a Bajnokok Ligája döntőjének utolsó pillanataiban Barcelonában, a Bayern München ellen. Azon a híres éjszakán Sir Alex Ferguson, valamint olyan nagyságok, mint Ryan Giggs, David Beckham, Peter Schmeichel, Roy Keane és Jaap Stam először emelhették a magasba Európa legértékesebb klubtrófeáját.

Amire már csak kevesebben emlékeznek: a United legközelebb két hónap elteltével lépett pályára, a Melbourne Cricket Ground (MCG) gyepén egy négymeccses túra első felvonásaként. Az előszezonban szerepelt még a csapat Sydneyben, Sanghajban és Hongkongban is, egy mára már „mindennapossá” vált „pénzszerző” körúton. A United-részvények sohasem látott magasságokban voltak, a stadionokban pedig átlagosan nyolcvanezres embertömeg foglalt helyet.

Az ázsiai túrán Sir Alex Ferguson nem tudott részt venni, és segítőjére, Steve McClarenre bízta a csapatot. Menthetetlenül elszabadult a pokol...

A FourFourTwo magazin Visszajátszás rovatában az MU akkori játékosai idézik vissza a felejthetetlen ausztráliai napokat. A cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik