Fernando Torres a Chelsea-é, Carroll a Poolé

Vágólapra másolva!
2011.01.31. 18:51
null
Fernando Torres és a Chelsea neki szánt meze (Fotó: Action Images)
Címkék
Magyar idő szerint hétfő éjfél körül az érdekeltek hivatalosan megerősítették, amit az angol média a nap második felében már biztosra vett: Fernando Torres a Liverpoolból a Chelsea-be igazolt, egyúttal David Luiz, a Benfica brazil védője is a londoniaké lett, míg Andy Carroll a Newcastle helyett mostantól a Liverpool mezét viseli.

 

Elevenítsük fel a történteket időrendben!

Magyar idő szerint hat óra után nem sokkal ért véget a nap egyik leghosszabb „ostroma”: a Newcastle végül megadta magát a Liverpoolnak, és elengedte Andy Carrollt. A hírt a „vörösök” hivatalos honlapja is megerősítette, a klub oldala ugyan nem közöl pontos árat, de klubrekordról ír.

A Liverpool az elmúlt órákban Luis Suárezt 23 millió fontért szerezte meg, a korábbi rekordvétel Fernando Torres megszerzése volt 21 millió fontért még 2007-ben.

DAVID LUIZ:
RAMIRES NYOMDOKAIN
Ramires megszerzése után fél évvel a Chelsea újabb brazil válogatott játékost szerződtetett a Benfica együttesétől David Luiz személyében.
A középső védőként bevethető, 23 éves labdarúgó 21 millió fontért váltott klubot, és lett a londoniak alkalmazottja. A Chelsea néhány nappal ezelőtt tett már egy ajánlatot a játékosért, azt azonban elutasította a lisszaboni klub.

A BBC napi összefoglalójából arra lehet következtetni, hogy a játékosért tett 30 millió fontos ajánlatot még elutasították a „szarkák”, a 35 milliósnak azonban már nem tudtak nemet mondani. Az interaktív fórumon többen – szurkolók, szakértők stb. – hitetlenkedve fogadták az összeget, többen is megjegyezték, hogy ez az átigazolási díj magasabb, mint amennyit korábban Wayne Rooneyért, Edin Dzekóért vagy David Villáért kifizettek. (Rio Ferdinand, a Manchester United védője twitterén meg is jegyezte, hogy az angol piac jelenleg az őrület jeleit mutatja.)

Megjegyzendő, Andy Carrollnak úgy kellett megfelelni az orvosi vizsgálaton, hogy jelenleg combsérüléssel bajlódik. Ez végül megtörtént: késő este a Liverpool hivatalos honlapján bejelentette, hogy Andy Carroll öt és fél esztendőre aláírt a „vörösöknek", meze pedig a 9-es lesz, amely Fernando Torres távozása miatt árván maradt.

Merthogy a nap végére a Fernando Torres-ügy végére is pont került. A BBC a kora esti órákban még azt jelentette, hogy a spanyol igazolása késik, mert a felek akadályokba ütköztek a játékos szerződése részleteinek kidolgozásakor (arculati jogok, egyebek).

Este nyolc óra után nem sokkal már a Liverpool hivatalos honlapja is elismerte, hogy megegyeztek az összegben a Chelsea-vel, azaz a „kékek” hivatalosan is engedélyt kaptak arra, hogy tárgyaljanak a csatárral (ami nyilvánvalóan már napok óta zajlik). Az ügy lezárásához már csak a sikeres orvosi vizsgálatra, a londoni klub bejelentésére kellett várnunk.

Ez nem sokkal az átigazolási sorompó (Angliában 23 órakor bekövetkező) lecsukódását követően meg is történt: sorrendben a Liverpool, a játékos, majd végül a Chelsea is megerősítette, hogy Fernando Torres öt és fél esztendőre aláírt a londoni klubnak.

A BBC értesülései korábban 50 millió fontos vételárról szóltak, és bár ezt senki sem erősítette meg, valószínűsíthetjük: a megegyezés „ezen a tájon" történt meg.

Carrollt (balra) kemény küzdelemben szerezte meg a  Liverpool (Fotó: Action Images)
Carrollt (balra) kemény küzdelemben szerezte meg a Liverpool (Fotó: Action Images)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik