Ferguson: Téli szünetre van szükség a bajnokságban

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 12:30
null
Ferguson javaslatait egyelőre nem vezették be Angliában (Fotó: Action Images)
Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere szerint az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) az oka az angolok gyenge világbajnoki szereplésének, mégpedig azért, mert nem iktat be téli szünetet az angol bajnokságba.

Alex Ferguson már régóta érvel amellett, hogy januárban szüneteljen az angol bajnokság, és úgy véli, az angol válogatott gyenge dél-afrikai szereplése egyértelműen alátámasztja, hogy jobb lenne az általa javasolt lebonyolítás.

A Manchester United menedzserének javaslata azonban jelenleg nem szerepel az angol szövetség tanácskozásainak napirendjén, és nem említették ezt a lehetséges okot akkor sem, amikor a válogatott bukásához vezető tényezőket vizsgálták.

„Az FA-nek az a feladata, hogy a lehető legjobb lehetőségeket biztosítsa a válogatott jó szerepléséhez a világbajnokságon. A futball természete és a televízió-társaságok igénye miatt – akik minden héten szeretnének mérkőzéseket a programjukra tűzni – eddig nem iktattak be téli szünetet, pedig már 30 évvel ezelőtt is beszéltem erről, Skóciában és Angliában is. Angliában semmi sem történik az ügyben" – mondta a menedzser.

„Az Angol Labdarúgó-szövetségnek észre kellene vennie, hogy ezzel előnyt adnak a többi válogatottnak az angollal szemben" – érvelt Ferguson.

„Az angol futballszezon nagyon fárasztó. Még decemberben is nyolc vagy kilenc meccset játszunk, pedig akkor a pályák is rossz állapotban vannak, az időjárás sem kedvező. A szezon második felében rengeteg játékos bajlódik sérüléssel, de nem mernek fontos meccseket kihagyni, ezért sérülten is pályára lépnek. Aztán véget ér a bajnokság, de jön a vb. Ekkorra már nem tudnak százszázalékosan fittek lenni. Pihenésre lenne szükségük, hogy újra energikusak lehessenek. Németországban mindig szünetel januárban a bajnokság, és talán ezért is szerepelnek a vártnál jobban a vb-ken és az Eb-ken" – folytatta Ferguson.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik