Ferguson szerint elúszott a bajnoki cím

Vágólapra másolva!
2010.04.12. 09:14
null
Elképzelhető, hogy Fergusonék ideje lejárt a bajnokság élén (Fotó: Action Images)
Címkék
A Manchester United két pontot hagyott Blackburnben a Premier League 34. fordulójának vasárnapi meccsén, és így lépéshátrányba került a bajnoki versenyfutásban. Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök" menedzsere úgy nyilatkozott a döntetlen után, hogy csapata már szinte biztosan lemarad a bajnoki címről.

Nagy lehetőség elé került a Chelsea, miután a Manchester United vasárnap csak gól nélküli döntetlent játszott a Blackburn otthonában. A londoni együttes jelenleg egy ponttal előzi meg a „vörös ördögöket", ám ha hazai pályán kedden legyőzi a tabella 15. helyén álló Boltont, akkor már négy ponttal lesz Sir Alex Ferguson csapata előtt. És már csak négy forduló van hátra az idényből.

SZAVAZÁS

Ön egyetért Ferguson véleményével?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A skót menedzser nem is kerget merész álmokat arról, hogy együttese képes lesz rekordot dönteni azzal, hogy sorozatban negyedszer végez a Premier League élén.

„Azt hiszem, hogy a bajnoki cím kicsúszott a kezeink közül. Nem sok esélyt látok arra, hogy mi végezzünk az élen. Egyedül abban bízhatunk, hogy a Chelsea hibázik, de nem hiszem, hogy a londoniak elbukják a Bolton elleni meccset" – mondta Ferguson.

„A bajnoki cím az olyan eredményeken úszik el, mint amilyet a Blackburn ellen értünk el. Meg kellett volna nyernünk a hátralévő összes találkozónkat, de ez nem sikerült. Nagyon csalódottak vagyunk. Egy pontra vagyunk a Chelsea-től, amelynek még a kezében van egy meccs, és ha győz, már négy ponttal előz meg minket. Ez már nagy különbség" – tette hozzá a skót szakember.

Sam Allardyce, a Blackburn menedzsere a találkozó után úgy nyilatkozott, Wayne Rooney elvesztése a Manchester United gondjainak fő oka.

„Nem ütőképesek Rooney nélkül. A statisztikákból kivehető, hogy a United harmadik legeredményesebb gólszerzője az ellenfelek öngólja. Kedvezőtlen a manchesteriek számára, hogy csak két futballistájuk van, aki tíz gól fölé jutott" – mondta Allardyce.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2009/34,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik