Ferguson: A jövőben már nem kell szenvednem a játékosokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 11:23
null
Sir Alex Ferguson tizenharmadszor (és utoljára) nyerte meg a Manchester Uniteddel a Premier League-et (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában a bajnoki címét már korábban biztossá tevő Manchester United hazai pályán 2–1-es győzelmet aratott a Swansea felett, amely szintén különösebb tét nélkül lépett pályára. Az eredménynél alighanem sokkal lényegesebb, hogy most ült utoljára a „vörös ördögök” kispadján az Old Traffordon a 26 és fél év után leköszönő Sir Alex Ferguson, míg az együttes középpályásának, Paul Scholesnak ugyancsak a tegnapi volt az utolsó fellépése az MU stadionjában. A lefújást követően, de még a bajnoki címért járó trófea átvétele előtt a 71 esztendős szakember az Old Trafford gyepén ragadott mikrofont, és beszélt a klubnál elöltött időszakról, de nem feledkezett meg Scholesról, valamint Darren Fletcherről sem.

„Nem készültem előre ezzel a beszéddel, kalandoznak a gondolataim. Mindent megkaptam ettől a klubtól, amely rengeteget jelentett számomra. Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a Manchester Unitednek. Nemcsak az igazgatóknak, az egészségügyi személyzetnek, az orvosi stábnak, a játékosoknak vagy a szurkolóknak, hanem mindenkinek. Életem legfantasztikusabb élményeit éltem át veletek. Nagyon szerencsés vagyok, hogy Anglia legjobb játékosait, a Manchester United futballistáit edzhettem. Ezek a labdarúgók méltók rá, hogy az MU színeit képviseljék, hiszen fantasztikus módon nyerték meg a bajnokságot. Gratulálok nekik!” – kezdte beszédét a 13. bajnoki címét ünneplő Ferguson, aki a „vörös ördögök” sportigazgatójaként, valamint nagyköveteként folytatja a pályafutását, így továbbra sem szakad el a klubtól, illetve a labdarúgástól.

„Az, hogy nyugdíjba megyek, nem jelenti azt, hogy megszakad a kapcsolatom a klubbal. A jövőben élvezni fogom a játékosok játékát, nem pedig szenvedni velük – váltott ki nagy derültséget mondandójával a szurkolók körében a skót szakember. – Ha belegondoltok, az utolsó percben szerzett gólok, a megfordított meccsek, de még a vereségek is részei ennek a nagyszerű klub történelmének. Hihetetlen volt ezeket átélni, köszönöm nektek.”

„Szeretnék mindenkit emlékeztetni rá, hogy amikor rossz időket éltünk meg, a klub, az edzői stáb tagjai és a játékosok akkor is kiálltak mellettem, most pedig az lesz a feladatotok, hogy kiálljatok az új menedzser mellett” – folytatta a szurkolók üdvrivalgása közepette a klublegenda.

„Mielőtt elkezdenék sírni, szeretném kinyilvánítani a tiszteletemet Paul Scholesnak. Hihetetlen ember, a klub történetének egyik legnagyszerűbb játékosa. Paul, minden jót kívánunk neked a nyugdíjas éveidben, és tudom, mindig itt leszel, hogy idegesíts engem” – viccelődött Ferguson a 38 esztendős középpályással, aki az utolsó mérkőzését játszotta aktív játékosként az Old Traffordon, hiszen a szezon végén másodszor is befejezi a pályafutását.

„Továbbá szeretném, ha velem együtt minden jót és mielőbbi gyógyulást kívánnátok Darren Fletchernek” – emlékezett meg a krónikus bélbetegséggel küzdő futballistáról Ferguson, majd a játékosok felé fordult.

„Minden jót kívánok a játékosoknak. Tudjátok, hogy jók vagytok, tudjátok, hogy milyen mezt viseltek, tudjátok, hogy ez mit jelent az itteni embereknek, ezért sohase adjátok fel! Mindig lesznek elvárások veletek szemben. Most hazamegyek, és ismét köszönetet mondok a Ferguson családnak, beleértve a tizenegy unokámat is, akik itt vannak a stadionban” – tette hozzá Ferguson, aki zárásképpen megköszönte a „hallgatóság” figyelmét, majd visszaadta a mikrofont az őt felkonferáló illetékesnek.


Alex Ferguson's farewell speech at Old Trafford by footballdaily1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik