PL: fény derült a titokra, megvan, ki dobta meg Fergusont pizzával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 17:55
2004-ben Sir Alex Fergusont egy Manchester United–Arsenal angol bajnoki mérkőzés után arcon dobták egy szelet pizzával az Old Trafford játékoskijárójában. A tettes személye körül rengeteg volt a találgatás, ám tizenhárom évvel az eset után végre hivatalosan is meglett az elkövető.

2004. október 24-én a Manchester United egy rendkívül viharos meccsen 2–0-ra legyőzte az Arsenalt, megszakítva ezzel az „ágyúsok” 49 mérkőzésen át tartó bajnoki veretlenségi sorozatát. A több ellentmondásos bírói ítélettel is tarkított összecsapás után az Old Trafford játékoskijárójában kisebb összetűzés alakult ki a két csapat játékosai között.

A történet odáig fajult, hogy Sir Alex Ferguson arcához valaki egy szelet pizzát vágott.

„Az összes szempár rászegeződött, és mindenki tátott szájjal nézte, ahogy a pizza eltalálja az arcát, majd végigcsúszik a szép fekete öltönyén” – emlékezett vissza az esetre Ashley Cole az önéletrajzi könyvében.

Tizenhárom évvel a történtek után végre megérkezett a beismerő vallomás, Cesc Fabregas egy televíziós műsorban ismerte el, hogy ő volt az elkövető.

„Az öltözőből kiabálást hallottam, ami kíváncsivá tett. Megragadtam az első dolgot, ami a kezembe került, és kimentem a folyosóra. Szóval kimentem a folyosóra a szelet pizzámmal, és láttam Sol Campbellt, Rio Ferdinandot és Martin Keownt. Mindenki lökdöste a másikat. Be akartam szállni én is, de nem tudtam hogyan, így eldobtam a pizzát” – fogalmazott Fabregas.

„Elnézést kérek Sir Alextől, nem őt céloztam, nem akartam eltalálni” – zárta egy bocsánatkéréssel a mondandóját a spanyol.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik