Felkészülés: sima Pool-siker, Suárez ismét csere volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.28. 15:12
Tovább folytatta jó szereplését ázsiai túráján a Liverpool labdarúgócsapata: a vörösök vasárnapi felkészülési mérkőzésükön 3–0-ra legyőzték Thaiföld válogatottját Bangkokban. Az angol együttes gólszerzői Philippe Coutinho, Iago Aspas és Steven Gerrard voltak.

A Mignolet – José Enrique, Agger, Kolo Touré, G. Johnson – Lucas, Allen, Gerrard, Coutinho – Aspas, Borini összeállításban kezdő Liverpool 17 perc után szerezte meg a vezetést a thaiföldiek ellen: Philippe Coutinho szambája után 13 méterről kilőtte a jobb alsót, a kapus a másik irányba indult, esélye sem volt védeni. (1–0)Philippe Coutinho szambája után 13 méterről kilőtte a jobb alsót, a kapus a másik irányba indult, esélye sem volt védeni. (1–0)

A házigazdák rögtön megpróbáltak visszavágni, a túloldalon Teerasil Dangda lőtt nem sokkal Simon Mignolet kapuja mellé. Percekkel a második félidő kezdése után megduplázta előnyét a Pool: a nyáron a Celta Vigótól igazolt Iago Aspas (aki a vörösök legutóbbi meccsén is betalált) volt eredményes Coutinho passzából. (0–2)

A végeredményt a fordulás után a csapatkapitány Steven Gerrard állította be, az elvágyódó Luis Suárez ismét a kispadról szállt be. Az Arsenallal hírbe hozott uruguayi csatár számára fél óra jutott, ezalatt egy kapufát fejelt.

A Liverpool az augusztus 17-i szezonkezdés előtt még megmérkőzik az Olympiakosszal, a Valerengával és a Celtickel is.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Liverpool (angol)–Thaiföld 3–0 (1–0)

Gólszerzők: Coutinho (17.), Aspas (49.), Gerrard (59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik