FA-kupa: „Nevetséges a feltételezés” – Wenger sorsa már kedden eldőlhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.27. 22:56
null
Ezúttal Conte gratulált Wengernek (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, az Arsenal 2–1-re legyőzte a Chelsea-t az angol FA-kupa döntőjében. Lássuk, hogyan értékelte a találkozót a két csapat menedzsere, Arsene Wenger és Antonio Conte.

 

Az Arsenalnál továbbra is Arsene Wenger sorsa a téma. A Chelsea elleni döntő előtt az is felvetődött, hogy az esetleges vereség lehet az utolsó szög a szakember koporsójában, aki azonban tagadta ezt.

„Nevetséges a feltételezés, hogy húsz év munkája egyetlen meccsen múlna. A következő héten többet fogunk tudni” – mondta a francia menedzser, aki azt is elárulta, várhatóan a keddi igazgatósági gyűlésen döntenek a sorsáról.

„Ez pályafutásom egyik legbüszkébb pillanata. Mindenki leírt bennünket, mi azonban nagyszerű teljesítménnyel válaszoltunk. Voltak nehéz momentumaink, ennek ellenére egy pillanatig sem adtuk fel. A szokásosnál is büszkébb vagyok.”

Antonio Conte, a legyőzött Chelsea menedzsere Alexis Sánchez gólja miatt volt különösen dühös.

„Nem kezdtünk jól, az Arsenal ellenben igen. Az első gólt azonban nem szabadott volna megadni. Alexis Sánchez kezezett, ez nyilvánvaló, mindenesetre a játékosokhoz hasonlóan a játékvezetők is hibázhatnak. A szezon végén sokat hibáztunk, a Manchester United, a Bournemouth és most az Arsenal ellen. Szerencsénk sem volt, a második félidőben jól kezdtünk, voltak lehetőségeink is a gólszerzésre. Ami a nyarat illeti, a mögöttünk hagyott szezonban minden játékos százhúsz százalékot nyújtott, hihetetlenül jók voltunk, ennek ellenére minőségben és mennyiségben is bővítenünk kell a keretet.”

ANGOL FA-KUPA
DÖNTŐ

ARSENAL–CHELSEA 2–1 (1–0)
London, Wembley Stadion, 89 274 néző. V: Anthony Taylor
Arsenal: Ospina – Holding, Mertesacker, Monreal – Bellerín, Ramsey, G. Xhaka, Oxlade-Chamberlain (Coquelin, 83.) – Özil, A. Sánchez (el-Neni, 94.) – Welbeck (Giroud, 78.). Menedzser: Arsene Wenger
Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, G. Cahill – Moses, Kanté, Matics (Fabregas, 62.), M. Alonso – Pedro (Willian, 72.), D. Costa (Batshuayi, 88.), E. Hazard. Menedzser: Antonio Conte
G: A. Sánchez (4.), Ramsey (79.), ill. D. Costa (77.)
Kiállítva: Moses (68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik