FA-kupa: megtört a Liverpool Everton elleni hazai átka

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.05. 22:55
null
Virgil van Dijk győztes góllal debütált Liverpoolban (Fotó: AFP)
Története 230. városi derbijén 2–1-es győzelmet aratott az FC Liverpool az Everton felett a labdarúgó FA-kupa 3. fordulójában. A Manchester United a hajráig szenvedett a Championship második helyén álló Derby Conty ellen, végül csak begyötört a végén két gólt, így továbbjutott.

Péntek este 230. alkalommal találkozott egymással a Liverpool és az Everton, a feleknek ez volt a 24. összecsapásuk az FA-kupában. A BBC érdekes statisztikát bányászott elő a mérkőzés előtt: a két együttes korábban négyszer játszott a sorozatban az Anfield Roadon, és mindegyik meccs döntetlennel végződött.

A hazaiaknál egyből a kezdőcsapatban kapott helyet a Southamptontól igazolt Virgil van Dijk, akiért 75 millió fontot (26.3 milliárd forint) fizetett a Liverpool.

A hazaiak a 35. percben egy 16-oson belüli szabálytalanság után Milner büntetőjével szereztek vezetést (1–0).


A 67. percben egyenlített az Everton, egy lekészített labdát Gylfi Sigurdsson nagyon okosan lőtt 16 méterről a bal alsó sarokba (1–1).


Amikor már úgy tűnt, ismét döntetlen lesz a párharc, jött Van Dijk, aki a 84. percben egy szögletet követően győztes góllal mutatkozott be (2–1).

A nap másik mérkőzésen a Manchester United nagyon megszenvedett a másodosztályú Derby County ellen, a Championship második helyén álló vendégek a hajráig kiválóan tartották magukat – igaz, Marcus Rashford addig kétszer is megdöngette a kapufát.

A 84. percben aztán jött Jesse Lingard, aki 17 méterről nagyon kilőtte a bal felső sarkot (1–0).

A 90. percben egy kontra végén Romelu Lukaku állította be a 2–0-s végeredményt.

ANGOL FA-KUPA
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Liverpool–Everton 2–1 (Milner 35. – 11-esből, Van Dijk 84., ill. G. Sigurdsson 67.)
Manchester United–Derby County 2–0 (Lingaard 84., Lukaku 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik