A Man. City másodjára már kiütötte az erőtlen Blackburnt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.15. 21:07
null
Adj egy ötöst! A második félidőben hengerelt és könnyedén jutott tovább a Manchester City (Fotó: Action Images)
Az angol FA-kupa harmadik fordulójának megismételt mérkőzésén a Manchester City 5–0-s győzelmet aratott a másodosztályú Blackburn ellen, így bejutott a negyedik fordulóba. A mérkőzésen Negredo és Dzeko is duplázott, illetve a sérüléséből visszatérő Sergio Agüero is betalált. A Blackburn 44 percig képes volt megnehezíteni a manchesteriek dolgát, de a végére kiütéses vereséget szenvedett.

A mérkőzés egyértelmű hazai fölénnyel kezdődött, igaz ez gólhelyzetekben alig mutatkozott meg. A City többet birtokolta, de nem bajnoki tempóban járatta a labdát, ami megkönnyítette a védekezésre berendezkedett Blackburn dolgát. A vendégek támadásban nem sok vizet zavartak, mindössze két szögletet tudtak felmutatni az első 45 percben.

A City az első félidőben főként a széleken próbálta feltörni a középen tömörülő vendégek védelmét, de Milner és Jesus Navas beadásai nem törték meg a jeget, ahogy Dzeko lövései sem. Manuel Pellegrini, a hazaiak menedzsere a félidő hajrájára rápirított tanítványaira, akik megnyomták az utolsó perceket, ami meg is hozta eredményét.

A játékrész hosszabbításában Fernandinho jobb oldali beívelésére Alvaro Negredo érkezett tökéletes ütemben és fejelte a labdát nagy erővel a tehetetlen Robinson kapujába. 1–0

A második félidőt ott folytatta a spanyol, ahol az első befejezte: góllal. Ezúttal a Fernandinho helyére a szünetben becserélt Kolarov volt az előkészítő, a szerb precíz indítását Negredo higgadtan emelte a Blackburn kapujának közepébe, megszerezve idénybeli 21. gólját. 2–0

A folytatásban Dzeko is eredményes volt Jesus Navas gólpassza után (3–0), de a sérüléséből visszatérő, a 70. percben becserélt Sergio Agüero sem maradt gól nélkül. Az argentinnak mindössze két percre volt szüksége, hogy Dzeko okos passza után a hálóba találjon (4–0). Tíz perccel a vége előtt Dzeko is duplázni tudott, ismét Navas hozta kihagyhatatlan helyzetbe a bosnyák támadót (5–0). Kiütés lett a vége.

Győzelmével a Manchester City bejutott az FA-kupa 4. fordulójába, a következő körben a Bristol City–Watford párharc győztesével találkozik.

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL!

FA-KUPA
3. FORDULÓ

Manchester City–Blackburn 5–0 (Negredo 45., 47., Dzeko 67., 79., Agüero 73.)
Manchester,
Etihad Stadion. V: Craig Pawson
Man City: Pantilimon – Richards (Huws 77.), Nasztaszics, Lescott, Clichy – Navas, Garcia, Milner, Fernandinho (Kolarov 45.p) – Dzeko, Negredo (Agüero 71.)
Blackburn: Robinson (Eastwood 45.) – Henley, Hanley, Kilgallon, Spurr – Cairney, Lowe, Williamson (Mahoney 87.), Taylor – Marshall, Campbell (King 59.)

A MÉRKŐZÉS ALAKULÁSA PERCRŐL PERCRE:

2. FÉLIDŐ

90+3. perc: Véget ért a találkozó, a Manchester City félgőzzel is könnyedén döngölte földbe a Blackburn Roverst és jutott tovább az FA-kupa következő körébe.

90+3. perc: King esett össze a City tizenhatosán belül, de elmaradt a büntető, így a becsületgól is.

90. perc: Három perc lesz a ráadás. A csapatok már a végét várják.

87. perc: A mai este utolsó cseréjét a vendégek követték el: Williamson helyére Mahoney szállt be a hajrára.

85. perc: 35 ezer néző látogatott ki ma este az Etihad Stadionba.

82. perc: Ismét Kolarov tüzelt messziről. Ballal lőtt a jobb kapufa mellé.

79. perc: ÚJABB GÓL! DZEKO IS DUPLÁZNI TUDOTT! 5–0!!!

Agüero passzolt a jobb oldalon fáradhatatlanul robotoló Jesus Navashoz, aki mai második gólpasszát is kiosztotta, ismét Dzeko érkezett középen és ismét jobbal vette be a Blackburn kapuját. Kiütés!

77. perc: Az utolsó csere hazai oldalon! Richards hagyta el a pályát, a helyén a fiatal Huws a védelemben.

73. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! AGÜERO!!!! 4–0!!!!

Ez gyorsan ment: Clichy centerezett a bal oldalról, Dzeko az átvétel után az ötös vonalán álló Agüerohoz passzolt, az argentin egy állítás után félfordulatból a hosszú alsóba lőtt.

71. perc: Hatalmas taps az Etihad Stadionban: a pályán a december közepén megsérült Sergio Agüero, aki nyolc mérkőzést kényszerült azóta kihagyni. A kétgólos Negredo helyére állt be.

67. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! DZEKO IS BETALÁLT!! 3–0!!!!
Ezúttal is a jobb oldalon futott a hazaiak támadása, Jesus Navas volt az előkészítő, lapos Beadását Dzeko állítás nélkül bombázta 10 méterről a rövid felső sarokba.

65. perc: Kolarov kapott sárga lapot egy elkésett és felesleges belépőért.

64. perc: Ismét King rúghatott volna gólt, de megremegett a lába Pantilimonnal szemben: 10 méterről telibe lőtte a román kapust.

63. perc: Nagy helyzet a Blackburn előtt! Marshall bal oldali beívelésébe King fejelt bele, de nem célzott pontosan nyolc méterről az imént beállt csatár, Pantilimon védett.

62. perc: Milner kapott sárga lapot egy elkésett becsúszásért.

62. perc: King futott nagy versenyt a labdáért Clichyvel, utóbbi nyerte a fontos párharcot.

59. perc: Újabb csere a Blackburnnél: DJ Campbell bicegett le, King a helyén a csatársorban.

58. perc: A vendégek kinyíltak, ami hazai kontrákra kínál kiváló lehetőséget. Jesus Navas nyargalt végig az ellenfél térfelén a jobb oldalon, beadására a második hullámban Kolarov érkezett, de lövése ismételten elkerülte a kaput.

55. perc: A második gól óta egyre felszabadultabban futballozik a City, a Blackburnnek pedig muszáj több energiát mozgósítania támadásban. Ennek jeleként újabb szögletet rúghattak, de Pantilimon lehúzta a beadást.

50. perc: Kolarov a gólpassz után lövéssel is próbálkozott, de a tizenhatoson kívülről indított bal lábas bombája elkerülte a kaput.

47. perc: GÓÓÓÓÓÓL!!!!! NEGREDO DUPLÁZOTT!! 2–0 A CITYNEK!!!
A spanyol góllal fejezte be az első és góllal kezdte a második félidőt. A szünetben csereként beállt Kolarovtól kapott egy remek kiugratást a védővonal mögé, a labdaátvétel után higgadtan emelt 12 méterről, ballal a kapuba.

46. perc: Két csere is volt a szünetben. A Blackburn sérülés miatt kapusát hozta le, Robinson helyén Eastwood véd. A hazaiaknál a gólpasszt jegyző Fernandinho helyett Kolarov lépett pályára.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, a City hozta ismét játékba a labdát.

1. FÉLIDŐ

45+2. perc: Pawson játékvezető lefújta az első félidőt, és az öltözőbe rendelte a csapatokat.

Ezzel a találattal továbbjutásra áll a hazai csapat.

45+1. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL!!! VEZET A MANCHESTER CITY! 1–0!!
A félidő utolsó támadását a jobb szélen vezette a City, Jesus Navas játszott pontosan Fernandinho elé, a brazil középre adott, az ötös előterében pedig ellenállhatatlanul robbant be Negredo és fejelt hét méterről a tehetetlen Robinson kapujába.

45. perc: Marshall tekerte élesen középre a Blackburn szabadrúgását, amit könnyedén fejeltek ki a hazai védők.

43. perc: Milner bal oldali beadása mindenki előtt elpattogott, Richards érkezett a hosszú oldali kapufánál és csak kevésen múlott, hogy nem fejelt közvetlen közelről a kapuba.

40. perc: Veszélyeztet a Rovers! Chris Taylor lőtt jobbal a tizenhatoson kívülről,Pantilimonnak nem kellett védenie, bőven mellé ment a kísérlet.

36. perc:Az eddigi legnagyobb City-lehetőség maradt ki! Az igen aktív Jesus Navas lépett meg egy jó csellel védőjétől a jobb oldalon, élesen középre adott, a labdáról Negredo és Fernandinho is centikkel maradt le az ötösön.

35. perc : Manuel Pellegrini idegesen ácsorog az oldalvonalnál, szemmel láthatóan nincs megelégedve csapata teljesítményével.

33. perc: Ezúttal a bal oldalról érkezett az ötösre a hazaiak pontrúgása, de csak egy erőtlen fejesre futotta Negredótól, a kapust megelőzve tisztáztak kissé ijedten a Blackburn védői.

29. perc: Navas is összehozott egy szögletet a másik térfélen, de a City sem járt több sikerrel ellenfelénél.

28. perc: Újabb szögletet végezhetett el a vendégcsapat, de kifelé ítéltek szabadrúgást, mielőtt Cairney beadásába bárki is belefejelhetett volna.

26. perc: Fernandinho kapott egy nagyot hátulról, a megítélt szabadrúgást Jesus Navas ívelte középre, de Dzeko ismét (csúnyán) fölé bikázott.

25. perc: DJ Campbell kapta a mérkőzés első sárga lapját egy durva szabálytalanságért.

23. perc: Marshall állt a labda mögé, 22 méterről pontosan Pantilimon kezébe rúgta a labdát.

22. perc: Három a három ellen vezethette kontráját a Rovers, Nasztaszics szabálytalansága után jó helyről végezhet el szabadrúgást a Blackburn.

21. perc: Ismét a – jóval aktívabb – bal oldalról érkezett labda a Blackburn tizenhatosán belülre, Clichy centerezése Robinson kezében landolt.

18. perc: A Man. City is távolról próbálkozott, de Jesus Navas kísérlete is elhalt egy védő lábában.

16. perc: Lowe távoli lövése Lescott vádlijáról pattant le, az ismétlést Richards vágta ki szögletre.

14. perc: Középen tömörülnek a Blackburn játékosai, a hazaiak széleken a próbálják széthúzni és feltörni a védelmet.

13.perc: Egyre nagyobb nyomás alatt a vendégek, a City felállt fal ellen támad, szinte az összes játékos a vendégek térfelén tartózkodik.

9.perc:Itt az első igazi helyzet! Negredo kapott és vett le egyhosszú indítást a tizenhatos vonalán, Dzeko elé tálalt, a bosnyák kapásból lőtt 15 méterről, de nem célzott pontosan.

6.perc: Rákezdett az eső Manchesterben, a Blackburn bátran futballozik, de egyelőre messze jár Pantilimon kapujától.

Immáron 130 év telt el a Blackburn első, 1884-es FA-kupa győzelme óta. A klub hat alkalommal is elhódította a trófeát, utoljára 1928-ban volt erre példa.

2. perc: A City azonnal magához ragadta a kezdeményezést és a labdát. Az első lehetőség Milner bal oldali beadása után adódott, Dzeko hét méterről bólintott kapu fölé.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Rovers indította útjátra a labdát. A hazaiak a szokásos kékben, a Blackburn pirosban játszik.

Érdekesség, hogy a szezonban már 19 gólos Agüero decemberi sérülése óta nyolc mérkőzést játszott Manuel Pellegrini együttese, abból hetet megnyert, kivéve a Blackburn elleni FA-kupa találkozót. A City és a Rovers nyolcadik alkalommal néz farkasszemet, eddig három manchesteri és két blackburni győzelem született – három döntetlen mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik