FA-kupa: látványos öngóllal nyert a megfiatalított Liverpool

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.02.04. 23:40
null
A Liverpool fiataljai tovább menetelnek az FA-kupában (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó FA-kupában – a megismételt mérkőzések napján – a Liverpool 1–0-ra legyőzte a Shrewsburyt hazai pályán, a Newcastle pedig idegenben 3–2-re megverte az Oxford Unitedet hosszabbítás után. Győzött még a Derby County, a Reading és a Birmingham – utóbbi kettő tizenegyesekkel.

A Jürgen Kloppot helyettesítő U23-as edző, Neil Critchley megfiatalított Liverpoolt küldött pályára a harmadosztályú Shrewsbury ellen – a vörösök csapatkapitánya a 19 esztendős Curtis Jones volt, ezzel ő a legfiatalabb játékos, aki a karszalagot viselte a Liverpool történetében.

A tiniknek ezúttal sem volt könnyű dolguk – a vendégegyüttes meg is szerezte a vezetést, viszont a VAR elvette a találatot –, ám egy bohózatba illő öngóllal megnyerték a találkozót. A jobbhátvéd Neco Williams ívelt előre, majd a Shrewsbury belső védője, Ro-Shaun Williams csatárokat megszégyenítő módon érkezett, és Van Persie-re emlékeztető mozdulattal fejelte át saját kapusa fölött a labdát. Ez a látványos öngól elég is volt a Poolnak ahhoz, hogy 1–0-ra megnyerje a mérkőzést.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Minden jól indult a Newcastle számára az Oxford elleni megismételt meccsen. Már a 30. percben kétgólos előnye volt Steve Bruce csapatának, amely azonban az utolsó tíz percben teljesen kiengedett. A harmadosztályú gárda két szépségdíjas találatot lőtt – az elsőt szabadrúgásból, a másodikat kapáslövésből –, és hosszabbításra mentette a találkozót. Az NU a ráadásban aztán begyötörte a továbbjutást jelentő harmadik gólt.

A Wayne Rooney vezette Derby Countynak nem okozott gondot a Northampton – a „kosoknál” a rutinos angol csatár is betalált, hozzásegítve csapatát, hogy bejusson az FA-kupa következő körébe, ahol a Manchester United, azaz egykori klubja várja majd.

ANGOL FA-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉSEK
Birmingham City (II.)
–Coventry City (III.) 2–2 – 11-esekkel 4–1
Cardiff City (II.)–Reading (II.) 3–3 – 11-esekkel 1–4
Derby County (II.)–Northampton Town (IV.) 4–2
Liverpool–Shrewsbury Town (III.) 1–0
Oxford United (III.)–Newcastle United 2–3 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik