FA-kupa: hatgólos elődöntő – a Chelsea kiejtette a Tottenhamet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.22. 20:09
null
Nemanja Matics hatalmas góljánál szálltak el végleg a Tottenham reményei (Fotó: AFP)
A Chelsea 4–2-re legyőzte városi riválisát, a Tottenhamat az FA-kupa elődöntőjében. A „sarkantyúsok” Willian két góljára Harry Kane és Dele Alli révén még válaszoltak, Eden Hazard és Nemanja Matics találata után azonban már nem tudtak újítani. Antonio Conte csapata a fináléban a vasárnapi Arsenal–Manchester City meccs továbbjutójával méri össze erejét.

ANGLIA, FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Chelsea–Tottenham Hotspur 4–2 (2–1)
London,
Wembley Stadion. V: Martin Atkinson
CHELSEA: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Aké – Moses, Kanté, Matics, M. Alonso – Willian (E. Hazard, 61.), Batshuayi (Diego Costa, 61.), Pedro (Fabregas, 74.). Menedzser: Antonio Conte
TOTTENHAM: Lloris – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Trippier, Wanyama (N'Koudou, 80.), Mousa Dembélé, Szon Hung Min (K. Walker, 68.) – Eriksen, Alli – Kane. Menedzser: Mauricio Pochettino
Gólszerző: Willian (5., 43. – a másodikat 11-esből), E. Hazard (75.), Matics (80.), ill. Kane (18.), Alli (52.)

Az FA-kupában 1999 óta először fordult elő, hogy a döntőbe jutásért az egyik ágon a Premier League első két helyezettje, jelen esetben a Chelsea és a Tottenham csatázhatott. A „kékek” számára kezdődött jobban a meccs, hiszen Willian szabadrúgásával már az ötödik percben előnybe kerültek. A brazil az előző szezon kezdete óta 20 gólt szerzett, s ebből kilencet rögzített játékhelyzetből (1–0).

A Tottenham nem sokkal később válaszolt, a 18. percben Harry Kane csúsztatott a kapuba Christian Eriksen jobb oldali beadását követően (1–1).

Az első félidő végén Victor Moses egy szép testcsellel átverte Szon Hung Mint az ellenfél tizenhatosán belül, majd átesett a dél-koreai futballistán, Martin Atkinson játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Az biztos, hogy Szon nem találta el a labdát – de lehet, hogy Mosest sem. A büntetőt Willian végezte el, aki nem hibázott (2–1).

A szünet után a Spurs ismét egyenlített, Eriksen varázslatos előreívelését követően Dele Alli közelről a léc alá vágta a labdát (2–2).

Az utolsó harminc perchez érkezve Antonio Conte becserélte Diego Costát és Eden Hazard-t is, ami nyerő húzásnak bizonyult, hiszen a 75. percben egy szöglet utáni pontos lövéssel a belga támadó juttatta harmadszor is előnyhöz a Chelsea-t (3–2).

Öt perccel később aztán elsült Nemanja Matics lába, aki körülbelül 25 méterről pokoli nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba, Hugo Lloris mozdulni sem tudott. A szerb futballista 2016. május 7-e, vagyis 350 nap után talált be először a klubjában (4–2).

A Tottenham játékosainak hite ezek után elszállt, és beletörődtek abba, hogy a Chelsea ebben az évszázadban hetedszer is bejut az FA-kupa döntőjébe.

Hogy melyik csapat lesz Hazard-ék ellenfele a május 27-i fináléban, az a vasárnap 16 órakor kezdődő Arsenal–Manchester City meccsen dől el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik